Notícies i actualitat

El Consell introdueix un nou tràmit on line al Departament de Caça per facilitar les gestions dels caçadors

Data : 16/04/2014

ImatgeAvui s'ha va reunit el Consell de Caça de Menorca, en el qual estan representades totes les societats de caçadors de l'illa, les modalitats tradicionals de caça (perdius amb reclam, tords a coll i ca de conills), la Federació balear de caça, els titulars de vedats de caça, els interessos agraris, els ajuntaments, el GOB, l'Institut Menorquí d'Estudis, la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears i el Departament d'Economia, Medi Ambient i Caça del CIM.

El Consell de Caça ha estat presidit pel Conseller d'economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Villalonga, acompanyat del seu director insular, José Luis Orfila, i ha comptat també amb la presència de tècnics de l'àrea de Caça i de Medi Ambient del CIM així com amb el recolzament tècnic del SEPRONA.

Un dels aspectes a destacar ha estat l'anunci de la posada en marxa d'un nou tràmit electrònic que permet als caçadors la presentació on line de les estadístiques de captures de caça en les modalitats de caça amb filats de coll i caça amb perdigot i bagues de la temporada 2013-2014, amb la qual cosa s'estalvien l'obligació de fer-ho presencialment a les oficines del Consell Insular.

Respecte als altres temes, s'ha fet una valoració de la darrera temporada de caça, i s'ha tractat el tema dels terrenys de gestió comú, cans de conill, evolució de la població de conill, caça amb arc, sancions, així com les dates de la propera temporada de caça.

El conseller ha comentat que durant la temporada de caça 2013-2014 s'han obtingut a Menorca 1419 llicències de caça, 407 permisos per caçar amb perdigot i bagues i 775 permisos per caçar tords amb filats de coll. També ha apuntat que a Menorca hi ha 488 vedats i 3 camps d'ensinistraments de cans.El President del Consell de Caça, Fernando Villalonga, ha destacat la importància del sector de la caça a Menorca, i ha manifestat la voluntat de seguir treballant per consensuar els diferents sectors implicats, tenint en compte sempre la conservació del medi ambient i dels recursos cinegètics de l'illa.

Maó, 16 d'abril de 2014


 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS