Notícies i actualitat

El SOIB concedeix una subvenció al Consell per posar en pràctica un procés d’inserció per a persones desocupades que pertanyen a col·lectius vulnerables i que beneficiarà 435 persones

Data : 16/04/2014

Arran de la convocatòria aprovada per la Resolució de data 17/12/13 de la consellera d’Educació, Cultura i Universitats i presidenta del SOIB, i amb el cofinançament en un 50% del Fons Social Europeu, s’ha emès informe favorable a la concessió d’una subvenció al Consell Insular de Menorca per posar en pràctica un procés d’inserció per a l’ocupació de col·lectius vulnerables.

“La situació economicosocial que encara vivim fa necessari reiterar el compromís del Consell Insular amb els col·lectius més vulnerables i consideram que hem de seguir treballant per facilitar polítiques actives que fomentin la creació de llocs de feina”, així ho expressa la consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons.

L’esmentat procés d'inserció ja ha començat i va adreçat al col·lectiu de persones desocupades en risc d’exclusió social. Com a objectiu principal té ajudar a les persones que presenten majors dificultats d’inserció laboral per tal que se situïn en igualtat d'oportunitats enfront del mercat de treball.

Aquesta subvenció té un import de 177.941,77 euros, dels quals es beneficiaran un total 435 persones que pertanyen a col·lectius vulnerables i finalitzarà el 31 de desembre de 2014.

Aquest servei compta amb quatre tècnics d'orientació, un tècnic d'autoocupació i una auxiliar administrativa. I les funcions dels tècnics d’orientació són les següents:

- Dissenyar itineraris d'orientació i inserció personalitzats.
- Oferir estratègies encaminades a afavorir la integració laboral de les persones desocupades proporcionant una atenció integral i oberta a persones demandants d'ocupació.
- Assessorar per a l'elaboració del projecte professional.
- Potenciar el desenvolupament personal i professional dels demandants d'ocupació.
- Programar tallers per a l'adquisició de les competències personals necessàries per a la inserció laboral autònoma o per mantenir i millorar en la feina.
- Preparar per a la inserció en el mercat laboral amb informació sobre tècniques de recerca de feina, elaboració de currículums i informació d'ofertes laborals.

Aquest servei s’ofereix ja al centre polivalent de Sa Platja Gran de Ciutadella, a l’Ajuntament des Mercadal, a l'Ajuntament d'Alaior i a la seu del Consell a Maó.

“L'orientació ha de dotar les persones especialment vulnerables de les estratègies i de les pautes necessàries perquè assoleixin conductes al més autònomes possibles i capacitar-les en les habilitats necessàries per treballar el seu potencial en condicions òptimes. Es tracta de que cada persona pugui cercar per ella mateixa la seva feina”, explica Pilar Pons.

Així mateix, les funcions del tècnic d'autoocupació per a nous emprenedors de col·lectius vulnerables són les següents:

-Acompanyament personalitzat per a la maduració de la idea emprenedora.
-Informació sobre normativa, requisits i tràmits exigits per crear l’empresa.
-Assessorament tècnic per a l’elaboració del pla d’empresa.
-Informació empresarial de suport: aspectes fiscals, laborals, formes jurídiques, etc.
-Suport a la recerca de finançament: préstecs, avals financers, microcrèdits.
-Informació sobre ajuts i concursos.

Aquest servei disposa d’una persona que es dedica de manera alterna a aquestes funcions a les dependències del Consell Insular, tant a Maó com a Ciutadella. “Intentar engegar una iniciativa empresarial des de l’autoocupació és una bona opció per trobar feina” afegeix la consellera Pilar Pons, que expressa la seva satisfacció per la concessió d’aquesta subvenció.


Maó, 16 d'abril de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS