Notícies i actualitat

Xerrada divulgativa sobre els valors naturals del fons marí de l'Illa de l'Aire

Data : 16/11/2017

El Govern Balear ha iniciat el procediment de declaració de l'Illa de l'Aire com a reserva marina. Aquest procediment es va iniciar a instàncies del Consell Insular de Menorca. Tots els partits que formen el Ple del Consell van donar suport a sol·licitar al Govern que iniciés la tramitació corresponent.

El Consell Insular de Menorca també va encarregar un estudi sobre els valors naturals del fons marí de la zona per tal de fonamentar la petició amb el màxim d'objectivitat possible.

Els principals resultats de l'estudi són els que es presentaran el dia 17 de novembre a les 19.00 hores a la sala Albert Camús de Sant Lluís, amb la presència de l'autora de l'estudi, la Sra. Marta Sales que estarà acompanyada pel Conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, el Sr. Javier Ares, la batlessa de Sant Lluis, la Sra. Montse Morlà i el Director Insular de Medi Rural i Marí, el Sr. Miquel Truyol.

Des del Consell Insular de Menorca consideram que el sector pesquer és un sector de fort arrelament cultural, clau per a la sostenibilitat i sobirania de Menorca. La supervivència de la pesca a Menorca passa indissociablement per la bona conservació dels recursos marins i les reserves marines s'han demostrat com unes eines molt eficients.

Durant l’estudi es deixa palès que la zona presenta una elevada biodiversitat on s’han censat fins a 634 espècies, de les quals 33 es troben protegides per diferents legislacions estatals o internacionals.

La zona presenta també 31 comunitats marines i 3 hàbitats d’interès comunitari. Destacarien les comunitats de Posidònia oceànica, planta marina essencial pel reclutament i refugi de peixos i Cymodocea nodosa, planta marina de cada vegada més escassa a tota la mediterrània. Per altra banda tenen gran importància les comunitats d'algues del gènere Cystoseira que funcionarien a nivell ecològic com els boscos de la part terrestre.

La zona té una elevada riquesa de peixos, havent-s’hi identificat fins a 45 espècies, 5 dels quals es consideren amenaçades a nivell de les Illes Balears. A l'illa de l'Aire s'hi reprodueixen algunes espècies d'elevat interès com l’anfós, l’escorball o la llagosta.

Maó, 16 de novembre de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS