Notícies i actualitat

El servei de transport públic de viatgers per carretera de Menorca incrementa el nombre d'usuaris durant la temporada d'estiu de 2017.

Data : 16/11/2017

Els usuaris del transport públic durant la temporada estival (entre l'1 de maig i el 31 d'octubre) s'han incrementat un 6,3%, passant dels 1.673.710 viatgers el 2016 als 1.779.633 del 2017.

Pel que fa a les línies que donen cobertura a les zones turístiques i platges l'increment ha estat del 5,8%, passant d'1.158.552 viatgers el 2016 als 1.226.490 el 2017. D'altra banda pel que fa a la línia que cobreix l'aeroport l'increment ha estat del 13,5%, passant dels 74.858 viatgers el 2016 als 84.986 d'enguany. La línia L10 entre Maó i l'aeroport ha tingut un increment de més de 10.000 usuaris en aquests sis mesos respecte l'any passat.

Aquests augments són un reflex dels increments de freqüències i línies que s'han duit a terme aquests darrers anys i de l'aposta decidida del transport públic per part de l'actual equip de govern. Que fa més atractiu l'ús del transport públic tant per a residents com visitants.

D'aquesta manera complim amb l'objectiu d'increment d'usuaris, superior al 5%, que s'havia plantejat en el Pla Insular de Serveis de Transport Regular de Viatgers per Carretera de Menorca aprovat a principis del 2017.

D'altra banda, l'augment d'usuaris fa sostenible l'augment de rutes i freqüències, més atractiu el seu ús i en línia amb la declaració de Menorca com a Reserva de Biosfera.

Així mateix, enguany hem connectat més de 30 platges i zones de bany accessibles amb transport públic, de les quals una tercera part són platges no urbanes, amb 23 línies de transport regular que hi donen servei.

D'altra banda el Departament de Mobilitat està treballant per implantar durant l'estiu vinent quatre noves rutes. Aquestes novetats seran les noves rutes següents: línia entre Ciutadella i cala Macarella; línia entre Ciutadella i Son Bou; línia entre Maó i Favàritx i la línia triangular entre Maó, Es Castell i Sant Lluís. Seguint amb les millores del transport públic d'acord amb les previsions del pla insular de transport regular.


Maó, 16 de novembre de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Mobilitat
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS