Notícies i actualitat

Consell de Menorca i el Govern Balear inicien els tràmits de la reforma i l’ampliació de la residència Trepucó

Data : 15/11/2017

La reforma d’un edifici situat a la finca de Bintalfa suposa la creació de 9 noves places de dependència destinades a persones amb discapacitat intel·lectual.

El projecte té un cost de 480.000 euros i serà finançat en un 66 % pel Consell de Menorca i en un 33 % pel Govern

El conveni subscrit avui de matí entre la presidenta del Consell Insular, Susana Mora, i la consellera de Serveis Socials i Cooperació i presidenta del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears, Fina Santiago, dóna el sus al projecte de reforma i ampliació de la residència per a persones amb discapacitat intel·lectual i problemes de salut mental associats o amb problemes de conducta Trepucó III. Es tracta d’un projecte que reformarà i adaptarà un immoble fins ara en desús situat a la finca de Bintalfa, a Maó, i suposarà la creació de 9 noves places destinades a persones amb discapacitat intel·lectual. Això permetrà que usuaris que en aquests moments són fora de Menorca o a altres centres puguin residir en aquest nou equipament.

El cost total del projecte és de 480.000 euros, i el finançament serà compartit entre les dues administracions. El Consell de Menorca aportarà el 66 % del cost previst, que correspon a 320.000 euros, mentre que la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, a través del Consorci, n’aportarà el 33 %, que correspon a 160.000 euros. Està previst que el nou edifici estigui en funcionament l'any 2019.

“Apostam per la col·laboració institucional i per la qualitat”, ha apuntat la consellera Fina Santiago, en relació a aquest acord, qui ha assegurat que “és la forma més correcta de donar qualitat als serveis i donar sortides a les necessitats de la poblacio”, en aquest cas, a les persones amb discapacitat. En aquest sentit s'ha manifestat també la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, qui ha destacat que “donam resposta a les necessitats dels menorquins i menorquines obrint noves places per a persones amb discapacitat intel.lectual”. “Una vegada més”, ha dit, “la co.laboració amb el Govern ens permet seguir avançant en temes de benestar social”.

Les obres de reforma i construcció les durà a terme el Consorci de Recursos Sociosanitaris, al qual el Consell de Menorca cedeix l’ús de l’immoble mentre durin les obres. Una vegada finalitzat el projecte, la residència disposarà de 9 noves places per a persones amb discapacitat intel·lectual associada a salut mental o problemes de conducta. D’aquestes noves places, 8 seran finançades per la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i s’integraran a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència. A la visita a Trepucó també hi han estat presents el director general de Planificació i Serveis Socials, Andreu Horrach, la consellera insular de Benestar Social i Família, Maria Cabrisas, i el gerent del Consorci de Recursos Sociosanitaris de les illes, Juan Manuel Martínez.

D’altra banda, la Conselleria també ha arribat a un acord amb l’Ajuntament de Sant Lluís per ampliar la residència municipal. En una reunió mantinguda avui entre la consellera Fina Santiago i la tinent de batlia i regidora d’Afers Socials i Cooperació, Teresa Borrás, s’ha decidit treballar conjuntament en la reforma i l’ampliació de places de l’actual residència per a persones grans en situació de dependència.

La reforma i l’ampliació d’aquests equipaments socials són projectes prevists en el Pla d’Actuació per a l’Ampliació de la Xarxa Pública de Serveis Socials 2017-2021, que comprèn 750 noves places públiques, amb una inversió de més de 35,8 milions d’euros.

Maó, 15 de novembre de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS