La Conselleria d'Economia, Medi Ambient i Caça, en col·laboració amb l'Ajuntament des Castell, han organitzat avui una sessió de tasts de formatge de Maó i vi de la terra Illa de Menorca dirigida als professionals de l'hostaleria i la restauració.
Concretament, unes 25 persones han participat a l'Hotel Son Granot des Castell en aquesta activitat, emmarcada en el temps perquè coincideixi amb l'arribada de la temporada turística, i amb l'objectiu que els professionals d'aquests sectors puguin donar un millor servei als visitants.
El programa de formació sensorial del vi de la terra Illa de Menorca i del formatge amb DOP Mahón-Menorca està finançat al 90% per l'associació Leader Illa de Menorca.
En el transcurs dels tasts s'han explicat els diferents tipus de formatge de Maó que tenim actualment, així com quines empreses i formatgeries elaboren el formatge Mahón-Menorca. Igualment, s'ha proporcionat informació sobre els diferents cellers que hi ha a l'illa i els vins que s'hi elaboren. En la sessió de formació s'han pogut tastar cinc tipus diferents de formatge i cinc tipus de vi, així com el seu posterior maridatge.
Cal recordar que aquesta acció està emmarcada dins el Pla de promoció del formatge Mahón Menorca i dels productes de la terra que porta a terme la Conselleria d'Economia, Medi ambient i Caça del Consell Insular de Menorca amb el finançament del programa Leader i del Fons de Desenvolupament Rural Europeu.
Maó, 9 d'abril de 2014