Notícies i actualitat

La consellera Herráiz aconsegueix per a Menorca 10 beques per assistir al Fòrum Impulsa de la Fundació Príncep de Girona

Data : 28/03/2014Gràcies a les gestions fetes als darrers mesos per la consellera de Benestar Social i Joventut, Aurora Herráiz, amb la Fundació Príncep de Girona, adscrita a la Casa Reial, per primera vegada Menorca té a la seva disposició un total de 10 beques per assistir al Fòrum Impulsa, esdeveniment creat per la Fundació Príncep de Girona i que des de la seva posada en marxa l'any 2010 s'ha convertit en un dels punts de trobada de joves emprenedors més importants del panorama nacional i internacional.

L'objectiu genèric d'aquest Fòrum és descobrir i proposar les condicions educatives, tecnològiques, econòmiques, polítiques i socials necessàries per convertir milers de joves inquiets en creadors de progrés a mitjançant iniciatives en tots els àmbits: cientificotecnològic, empresarial i social, esportiu i artisticocultural.

Enguany el seu títol és “oberts i col·laboratius”. Per aquest motiu, en la seva cinquena edició el Fòrum vol convertir-se en un altaveu de projectes i iniciatives d’èxit basades en la col·laboració. IMPULSA 2014 se celebrarà els dies 26 i 27 de juny al Palau de Congressos de Girona i ja s’han obert les inscripcions per participar-hi.

I és que segons una enquesta realitzada pel Grup de Joventut, impulsat des del departament de Benestar Social i Joventut del Consell Insular amb l'objectiu de que siguin els mateixos joves els que consensuïn les àrees d'interès on focalitzar les polítiques de joventut insulars, la formació, l'ocupació i un major recolzament a les iniciatives professionals/empresarials dels joves són tres dels principals temes d'interès per al jovent.

Segons les bases que resten penjades a la web d'Injove del Departament de Benestar Social i Joventut del Consell Insular - www.injovemenorca.com – poden optar a aquestes beques els joves nascuts o residents a Menorca, amb edats compreses entre els 14 i 30 anys (a 31 de desembre de 2014).

De fet, existeixen tres vies diferents per optar a una de les 10 beques per tal d'assolir un procés participatiu transparent:

a) Innovem. Com que la finalitat que inspira Innovem és similar al Fòrum Impulsa, es reserven tres beques per als projectes amb millor puntuació del concurs d'enguany.
b) Emprenedors. Poden optar a quatre beques els fundadors i impulsors d'una empresa constituïda -valorant certs criteris com originalitat, impuls de l'ocupació, impacte social i viabilitat empresarial- i els autors d'un pla d'empresa, idea o projecte d'una iniciativa comercial encara no constituïda, destacant aquí si tenen algun tipus de reconeixement o premi.
c) Ocupació juvenil. Proposta per fomentar l'ocupació juvenil amb tres beques més.

La presentació de propostes per optar a una de les 10 beques es podrà dur a terme entre els dies 28 de març i el 7 d'abril de 2014, ambdós inclosos. Només es podrà presentar una proposta a cada modalitat. El llistat definitiu de becats es donarà a conèixer la tercera setmana d'abril directament als candidats premiats i a través del web www.injovemenorca.com


El jurat estarà format per la presidenta d'Injove, per la seva vicepresidenta, el cap de servei de Joventut del Consell Insular, una persona que representi Innovem i una altra del Grup de Joventut.

“El nostre objectiu és posar al mapa nacional i internacional Menorca el potencial i el talent dels joves emprenedors de l'Illa, al mateix temps que els nostres joves menorquins tenen l'oportunitat de nodrir-se del talent i saber de la resta dels companys internacionals”, explica la consellera Herráiz.


Maó, 28 de març de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS