Notícies i actualitat

La comercialització del formatge DO Mahón-Menorca augmenta en 75 tones l'any 2013 i acumula en els darrers tres anys un augment de més de 220 tones comercialitzades

Data : 28/03/2014

La comercialització del formatge amb denominació d'origen Mahón-Menorca s'ha incrementat un 3,55 % l'any 2013, la qual cosa suposa un augment de 75 tones més respecte a l'any anterior, i un increment de l’11,6% acumulat en els darrers tres anys (2011, 2012 i 2013).

S’ha passat de 1.997,33 tones comercialitzades al tancament de l'any 2010 a les 2.217,96 tones comercialitzades al tancament de l'any 2013, que representen un acumulat de més de 220 tones comercialitzades pel que fa a les dades de fa tres anys.

Sens dubte, ha estat un any bo per a la comercialització, en part gràcies a la gran tasca que desenvolupen les empreses transformadores de formatge, els maduradors, les cooperatives i les petites empreses elaboradores de formatge artesà, a més de les finques agrícoles, que proporcionen en l'actualitat una llet de molt bona qualitat.

Un de les dades que cal destacar és l'increment del valor del producte respecte a l’any passat, que és d'un 9,17 % més (1.229.370,11 €), ja que ha passat de 13.409.191,89 euros a 14.638.562,00 euros.

L'exportació ha crescut un 8,07 % (2.526 kg) i representa el 8 % de la comercialització, amb 177.899 kg. Els mercats principals són els Estats Units, amb prop d’un 9 % d'increment, i el mercat alemany, amb un 13 %.

En l'actualitat formen part de la Denominació d'Origen Formatge Mahón-Menorca 140 finques, amb un total de 7.560 vaques, 32 formatgeries artesanes, 7 formatgeries industrials i 21 locals de maduració de formatge, amb un total de 475 persones empleades, de les quals 288 fan feina a explotacions i 187 a empreses.

El president del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Formatge Mahón-Menorca, Bosco Triay, ha agraït el suport del Consell Insular a les tasques de promoció. “Si no hi ha promoció no hi venda”, ha remarcat.

Per la seva part, el conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Villalonga, ha expressat la seva satisfacció per aquestes dades i ha apuntat que l'objectiu, com a mínim, passa per recuperar la producció perduda. I és que les 2.217,96 tones de 2013 s'atraquen molt a les 2.238,18 de 2008, el segon millor any en producció després de 2007, amb 2.465,61 tones.

Maó, 28 de març de 2014

La Denominació d'Origen Formatge Mahón-Menorca
promocionarà el formatge Mahón-Menorca DOP a la fira Alimentària de Barcelona


La Denominació d'Origen del Formatge Mahón-Menorca i quatre empreses d'elaboració de formatge (Coinga, La Payesa, Son Mercer de Baix i S’Arangí) assistiran els dies 31 de març i 1, 2 i 3 d'abril a la Fira Alimentària Barcelona 2014, amb l'objectiu de promoure el formatge Mahón-Menorca DOP i de realitzar contactes comercials amb compradors nacionals i internacionals.

En total compten amb un espai de 60 metres quadrats amb quatre estands d'empreses i una zona comuna, on seran presents tres empreses més (Alcaidús, Dalrit i H. F. Quintana).

El formatge Mahón-Menorca artesà i el formatge Mahón-Menorca també es podran degustar a la zona “España el País de los 100 Quesos”, en la qual també es participa com a denominació d'origen protegida d'Espanya.

Aquesta acció de promoció i comercialització està desenvolupada pel Consell Regulador de la Denominació d'Origen del Formatge Mahón-Menorca, mitjançant el conveni de col·laboració que s'ha signat avui amb el Consell Insular de Menorca, que aporta la quantitat de 40.000 euros per assistència a fires i una partida de 60.000 euros per accions promocionals del formatge amb DOP per a l’any 2014.

Dins de l'ampli programa d'activitats, cada dia la xef Elisabeth Julienne, cuinera menorquina, oferirà de 12:00 a 13.00 h i de 17:30 a 19.00 h receptes originals i pràctiques, amb els diferents tipus i diferents varietats del formatge Mahón-Menorca, que cuinarà en format show cooking.

El conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Villalonga, ha explicat avui en companyia del president del Consell Regulador Denominació d'Origen del Formatge Mahón-Menorca, Bosco Triay, i el seu director insular, José Luis Orfila, que l'objectiu principal és fomentar el formatge Mahón-Menorca amb denominació d'origen protegida, a més d'incrementar la presència dels productors i elaboradors en esdeveniments professionals de caràcter internacional com és la Fira Alimentària Barcelona, mundialment reconeguda.

Maó, 28 de març de 2014





 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS