Notícies i actualitat

Inicia el procés participatiu per a la revisió del Pla Director Sectorial per a la Gestió de Residus no Perillosos de Menorca

Data : 10/11/2017

Aquesta setmana s’ha iniciat el procés participatiu per a la revisió del Pla Director Sectorial per a la Gestió de Residus no Perillosos de Menorca que servirà per planificar el futur d’aquest sector. L’objectiu d’aquest pla és establir la dotació i ordenació de les infraestructures necessàries per poder assolir els objectius de gestió i reducció de residus fixats per la normativa europea i estatal que impulsa mesures que prevegin la generació d’aquests residus i mitiguin els impactes adversos sobre la salut humana i el medi ambient associats a la seva generació i gestió, millorant l’eficiència en l’ús dels recursos.

En aquest sentit, per definir les pautes i els requisits tècnics de les infraestructures cal tenir aspectes d’interès general com són la distribució en un àmbit territorial limitat com el de Menorca, la protecció ambiental i de l’entorn urbà, l’ordenació del territori, la preservació dels espais agrícoles ramaders i forestals, la protecció del patrimoni històric artístic i etnològic, l’aptitud territorial de les infraestructures ja existents, i l’impacte sobre la mobilitat.


Elaboració i tramitació del pla
La redacció del Pla es desenvolupa en dues fases. La primera fase consisteix en l’anàlisi de la situació actual de diagnosi, i la segona fase en la redacció del pla sectorial. El contingut del plat estarà integrat per la següent documentació: memòria justificativa, text normatiu i annexos, cartografia, estudi economicofinancer, programació i seguiment de les actuacions, documentació relativa a l’avaluació ambiental estratègica i resum executiu.

Al mateix temps que es redacta el Pla, es portarà a terme la tramitació ambiental que compta amb les següents fases: document inicial estratègic, consultes prèvies, estudi ambiental estratègic, informació pública i consultes amb les administracions i les persones, anàlisi tècnica de l’expedient i declaració ambiental estratègica.

Participació
El desenvolupament del pla comptarà amb la participació pública en totes les fases. A més dels períodes reglats d’informació pública es posaran en marxa els següents instruments: difusió de continguts i documentació del Pla, difusió Web, processos de consulta i organització de taules d’agents, entrevistes amb agents i associacions, consultes, i un canal d’aportació d’idees i ciutadania.


Maó, 10 de novembre de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Canal de participació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS