Notícies i actualitat

Finalitzen les obres de les Cases de s’Ateneu

Data : 09/11/2017

Les obres de repavimentació i millora de les infraestructures de la carretera Me-8 que enllaça els municipis de Maó i Sant Lluís, conegut com les Cases de s’Ateneu, s’han finalitzat aquesta setmana i avui s’han obert al públic. Aquesta actuació s’emmarca dins el Pla d’Inversions en Carreteres del Departament de Mobilitat del Consell Insular de Menorca. La Presidenta del Consell, Susana Mora, ha valorat la bona feina feta entre Consell i Ajuntament de Maó ja que “amb l’obertura d’aquest nou vial acomplim una petició ciutadana històrica, aconseguint que els ciutadans que viuen en aquesta àrea tinguin una àrea més amigable i, sobretot, més segura”.

Així, després de nou mesos d’obres, es dóna per acabat el procés de renovació de la pavimentació de la calçada, voreres i vial no motoritzat. A més a més, seguint la línia de les diferents actuacions que s’estan portant a terme des del Consell per a la millora d’eficiència energètica de totes les instal·lacions públiques, s’ha aplicat una millora en l’enllumenat utilitzant tecnologia led.

Un dels canvis més notoris de les obres ha estat la reordenació del trànsit, que ara serà de sentit únic. El Conseller de Mobilitat, Miquel Preto, ha remarcat que l’objectiu que es persegueix amb aquest canvi “és treure densitat en aquest tram i desviar-ho cap a la Ronda de l’Hospital. La intenció que sigui només d’entrada, és que ajudi a descongestionar la rotonda de Bintaufa i permeti un repartiment del trànsit i a l’hora establir una millora de cara als veïns”.

A part d’aquestes actuacions, gràcies al conveni signat entre el Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Maó, també s’ha portat a terme per part del consistori municipal la millora de les infraestructures dels serveis municipals d’aigua potable i sanejament, el que permetrà resoldre el problema d’aigües que afecta des de fa anys amb inundacions a les Cases de s’Ateneu. L’alcaldessa de l’Ajuntament de Maó, Conxa Juanola, ha recordat que aquesta actuació “és una reivindicació de fa molts d’anys per part dels veïns donat els problemes de trànsit i d’aigua que hi havia. Per açò, l’equip de Govern quan va entrar a l’ajuntament ho va tractar com una de les actuacions prioritàries. Era una gran necessitat i és una satisfacció poder-ho obrir avui”.

El pressupost total destinat a n’aquesta actuació ha estat de 899.362,38€ més IVA i l’empresa adjudicatària ha estat M. POLO S.L.

Maó, 9 de novembre de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS