Notícies i actualitat

El Consell aconsegueix un resultat pressupostari i un romanent de tresoreria positius amb el tancament de l'exercici de 2013

Data : 27/03/2014

La política de contenció de la despesa corrent, de priorització de les inversions i de dur a terme una gestió econòmica responsable que segueix l’equip de govern del Consell Insular de Menorca ha permès que la liquidació del pressupost de 2013 indiqui que s’ha aconseguit un resultat pressupostari i un romanent de tresoreria positius, circumstància inèdita en els darrers anys.

Concretament, el resultat pressupostari ajustat amb l'exercici de 2013 tancat és de 5,1 milions d’euros i un romanent de tresoreria positiu de 850.000 euros.

Les dades posen de manifest que ja el 2012 –el primer any complet del nou equip de govern insular– es va passar d'un romanent de menys 7,9 a menys 2 milions d'euros. Aquesta dinàmica s'ha accentuat, ja que el 2013 aquesta xifra ja és positiva, circumstància destacada pel mateix informe d’intervenció.

Bàsicament, per aconseguir resultats positius dels principals indicadors econòmics del Consell Insular s'ha contingut la despesa corrent, reduint, per exemple, en publicitat i viatges, controlant la despesa en personal o renegociant els contractes.

L'augment dels ingressos corrents, que aquest any ha estat de 51,6 milions d'euros, juntament amb una reducció del deute del Govern balear amb el Consell Insular de 12,6 milions d'euros, també han estat decisius.

Altres dades econòmiques d'interès són la reducció del deute amb els ajuntaments, que ha passat dels 4,1 milions a inici de mandat a 2,1 a dia d'avui, i el pagament a proveïdors a 30 dies, quan el juny de 2011 era a 180 dies de mitjana i en alguns casos puntuals a 300. També el deute bancari ha passat de 35,8 milions el 2012 a 30,3 l'any passat, continuant la política de no acudir a nou endeutament.

El president del Consell Insular, Santigo Tadeo, destaca que a part de prioritzar les inversions i contenir la despesa corrent, s'han mantingut i fins i tot ampliat els recursos de què disposa una conselleria tan important com és la de Benestar Social i Joventut. “La nostra política es basa a mirar molt bé cada euro que invertim.”

Per la seva part, la consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons, fa una valoració positiva d'aquestes xifres, perquè demostren que es fa feina en la línia correcta per consolidar l'estabilitat econòmica del Consell Insular.

“La filosofia de gastar només allò que es té és molt necessària, perquè ajuda a equilibrar els comptes, per tal d'aconseguir estabilitat econòmica i recuperar equilibri i credibilitat institucional per poder afrontar els reptes de futur amb fermesa i garantit els serveis bàsics que presta el Consell Insular”.

Maó, 27 de març de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS