Notícies i actualitat

El Consell forma els bombers per poder realitzar rescats subaquàtics a més de 40 metres de profunditat

Data : 24/03/2014La Conselleria de Cooperació, Esports i Habitatge facilita que els bombers de Menorca millorin la seva formació amb un curs introductori de busseig tècnic per poder intervenir en rescats subaquàtics a més de 40 metres de profunditat.

En aquest sentit, l'empresa especialitzada en aquest tipus de busseig, Xtreme Dive, aquest cap de setmana ha impartit als bombers de Menorca, de forma gratuïta, el curs Introducció al busseig tècnic TDI, en col·laboració amb el centre de busseig Tritón.

El curs, que s'ha desenvolupat el primer dia a Macaret i el segon dia a cala Torret, ha tingut com a objectiu formar els bombers de l'illa com a bussejadors tècnics a fi de millorar les seves habilitats en intervencions de rescats, emergències, etc.

El busseig tècnic es defineix com la modalitat de busseig extrem que opera a més de 40 metres de profunditat, amb aturades obligatòries per a descompressió i en un entorn en què no és possible l'accés directe a la superfície.

L'instructor entrenador TDI i director d'Xtreme Dive, Franjo Sánchez, ha explicat avui que el nivell d'especialització que assoleix de cada vegada un nombre més elevat de bussejadors recreatius obliga els diferents cossos de rescat a igualar aquesta cota per poder fer front a intervencions amb garanties de seguretat, tant per al rescatat com per al rescatador.

De fet, aquest tipus de busseig és practicat per persones que tenen un poder adquisitiu considerable, que els permet pagar l'equipament necessari, amb la qual cosa aquesta activitat ajuda a desestacionalitzar la temporada i potencia, a més, l'oferta complementària. Menorca compta, com a mínim, amb més de cent punts per practicar aquest tipus d'immersió.

«Des de la Conselleria de Cooperació, Esports i Habitatge consideram molt interessant i necessari la formació contínua dels bombers per garantir la seguretat de les persones», explica el conseller responsable, Juanjo Pons.

Maó, 24 de març de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS