Notícies i actualitat

Tercerca edició: Viu Menorca Biosfera

Data : 07/11/2017

Ara fa vint-i-quatre anys que Menorca va ser declarada reserva de biosfera per la UNESCO. Aquest reconeixement va ser possible gràcies a la qualitat i la bona conservació del medi ambient, la biodiversitat i el paisatge de la nostra illa i, sobretot, per haver sabut conciliar la conservació de l'entorn amb el desenvolupament econòmic i cultural de la nostra societat.

“Viu Menorca Biosfera” és una iniciativa que va néixer de la voluntat de donar a conèixer el concepte de reserva de biosfera i divulgar els seus valors socials i ambientals entre la població illenca. Després de l'excel·lent acollida que va tornar a rebre la segona edició del programa, amb 1.076 participants de tots els municipis de l'illa, l'Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca ha preparat una nova edició per a l'hivern 2017-2018 plegada d'activitats, que ens permetran aprofundir en aspectes concrets del nostre entorn cultural i ambiental a través de diversos projectes i experiències de sostenibilitat i que ens ajudaran a entendre millor perquè l'illa de Menorca és una reserva de biosfera.

La tercera edició del programa “Viu Menorca Biosfera” conté dotze activitats que es realitzaran entre els mesos de novembre 2017 i març de 2018, i que consistiran en diferents visites guiades, tallers gastronòmics, activitats didàctiques i recorreguts per indrets i recursos emblemàtics, tot abraçant aspectes socials, econòmics, històrics, paisatgístics i ambientals de l’illa. Els responsables d'aquesta acció de comunicació i divulgació seran Antoni Camps i Carolina Moreno, tècnics i gestors de l'empresa de gestió i turisme cultural Talaia Cultura SL.

El calendari i les activitats previstes seran les següents: 19 de novembre “Artesania i tradicions”, 26 de novembre “Agricultura i biosfera: dels talaiòtics fins ara”, 3 de desembre “Geologia, llegendes i cultura popular”, 17 de desembre “Més enllà dels esclata-sangs”, 14 de gener “Amb gust de mar”, 28 de gener “Biosfera fresca”, 4 de febrer “El batec de la reserva”, 18 de febrer “Compromís amb la terra”, 25 de febrer “Bones pràctiques en un destí biosfèric”, 4 de març “Fortalesa de cultura i recerca”, 11 de març “Gestió forestal sostenible” i 18 de març “La força del voluntariat”. Els continguts d'aquestes activitats són disponibles al web de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera i als tríptics editats per a aquesta ocasió.

Les inscripcions es podran realitzar telemàticament a través d'un formulari disponible al web de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera www.biosferamenorca.org o via Whatsapp (tel. 659354133). El termini d'inscripció de cada activitat s'obrirà 15 dies abans de la seva realització a les 00.00h i es tancarà el divendres abans de l'activitat a les 14:00h. La inscripció també es podrà fer trucant directament al número 659354133, en horari de dilluns a divendres de 9:00-14:00h. Com a novetat d'aquesta edició i amb l'objectiu de garantir una participació àmplia, l'assignació de places es farà per sorteig si se supera l'aforament. En aquests casos, el resultat del sorteig es comunicarà als inscrits per correu electrònic o via Whatsapp com a tard el capvespre del divendres anterior a la data de l'activitat.

La campanya de difusió del programa es completarà amb les xarxes socials (a través del perfil de facebook de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera) i la distribució de 10.000 tríptics als ajuntaments, les seus del Consell Insular de Menorca, les biblioteques públiques, els centres culturals dels pobles de l'illa i els centres educatius de primària i secundària i les escoletes infantils.


Maó, 7 de noviembre de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Tríptic 1
Tríptic 2
Cartell
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS