Notícies i actualitat

Menorca consolida el creixement acumulat en els darrers anys al mercat britànic

Data : 06/11/2017

En la primera jornada de la World Travel Market, la FFTM ha mantingut reunions amb diferents touroperadors, entre els quals TUI i Thomas Cook. El primer ha avançat la seva intenció de mantenir l’operativa d’aquest any, que li ha reportat un creixement d’un 7%, mentre que Thomas Cook preveu millorar l’ocupació l’any 2018 en un 10%.

L’estratègia per reforçar la promoció a l’Europa central també està donant els seus fruits. Prova d’això és que l’alemany Alltours estima un creixement del 5% i Thomas Cook-Holanda d’un 10%.


Els contactes mantinguts durant la primera jornada de la World Travel Market apunten a la consolidació del creixement registrat en els darrers anys pel que fa a la comercialització de places al mercat britànic. És la principal conclusió que s’extreu de les reunions mantingudes amb els representants dels gegants de la touroperació, TUI i Thomas Cook.

Tot i que és prest per saber com es comportaran els diferents mercats l’any 2018 –a hores d’ara el volum de venda de places encara és baix-, TUI ha avançat que previsiblement mantindran els nombres d’aquest any, un any en què, val a dir, han aconseguit incrementar les seves vendes al voltant d’un 7%, mentre que Thomas Cook ha anunciat que amb la mateixa operativa que aquest any, que avançarà al 3 d’abril, preveu millorar l’ocupació en un 10%.

Tenint en compte que ens trobem de nou amb un exercici complex, per la coexistència de diferents factors que poden condicionar l’evolució de la temporada, des de la Fundació Foment del Turisme de Menorca es valora amb mesurada satisfacció l’anunci fet per ambdós touroperadors.

En aquest sentit, s’ha de considerar el creixement continuat que ha experimentat el turisme britànic a Menorca en els darrers anys. Per fer-se una idea aproximada, de gener a setembre d’aquest any han arribat a Menorca un 11,2% més de britànics respecte al 2016, un percentatge que es dispara fins al 22,4% si ens remuntem a l’any 2015.

“Venim d’uns exercicis positius que ens han permès recuperar el pes que tradicionalment havia tingut el mercat britànic a Menorca i tot apunta que el 2018 es consolidarà aquest creixement acumulat. Ara bé, la complexitat del context socioeconòmic i geopolític, ens fa ser prudents”, ha assenyalat al respecte la consellera
de Promoció Turística, Maite Salord, alhora que també ha recalcat la importància de garantir l’estabilitat d’un sector “vital per a l’activitat econòmica de Menorca, per a la dinamització del mercat laboral i per a la cohesió social”.

Objectiu: créixer a l’Europa central
Amb el mercat britànic consolidat, la FFTM es marca com a prioritat millorar l’impacte a l’Europa central, especialment a Alemanya, França i Països Baixos, on Menorca té marge per créixer. I sobre això, la WTM ha dut una bona notícia: el touroperador alemany Alltours augmentarà un 5% el nombre de places ofertades de cara al 2018.

Aquest és un dels primers resultats de l’estratègia seguida per l’administració i el sector privat per revertir la tendència a la baixa registrada aquest any al mercat germànic, una estratègia que cerca fer créixer les arribades, especialment fora de la temporada alta, i que passa necessàriament per millorar la connectivitat.

Interessant també ha estat l’anunci fet per Thomas Cook-Holanda, que ha xifrat en un 10% el creixement previst per a l’any 2018 a Menorca, un anunci que cal posar en relació als nombres assolits aquest any quan ha registrat un creixement interanual d’un 14%.

Comunicació i marketing
En la present edició de la WTM els tècnics de la FFTM mantindran reunions B2B amb periodistes de mitjans especialitzats per obrir noves vies de marketing. Durant la primera jornada s’ha atès a Laurence Koe, de 360 Productions, i Chantel Cook, de Passion for the Planet. Demà serà es contactarà amb Lee Bring, de lovevelo.co.uk i Vanda Bauer, de Classic Collections Holdiday.

A més a més, demà al matí hi ha programat un acte amb 15 reconeguts periodistes i bloggers especialitzats en turisme. A l’acte, organitzat per l’Agència de Turisme de Balears, Menorca presentarà el Camí de Cavalls com un recurs estratègic per atreure visitants fora dels mesos de temporada alta d’acord amb el programa Better in Winter.

Maó, 6 de novembre de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS