Notícies i actualitat

Presentat el catàleg de l'Exposició Humbert Ferrer

Data : 19/03/2014

La consellera de Cultura, Patrimoni i Educació del Consell Insular de Menorca, Maruja Baíllo, acompanyada de l'arqueòleg Antoni Ferrer i també del director del Museu de Menorca, Lluís Plantalamor, han presentat avui el catàleg de l'Exposició Humbert Ferrer: objectes per a l'altra vida, una recopilació de dades sobre els rituals funeraris i les creences en el més enllà de les èpoques talaiòtica i romana.

I és que, amb motiu de la celebració del Dia de les Illes Balears de l'any passat, es va inaugurar aquesta exposició al Museu de Menorca amb una mostra de més de cent objectes que formaven part dels aixovars funeraris d'aquestes èpoques que van ser trobats de forma fortuïta els primers anys del segle xx al lloc de Biniguardó, al terme municipal des Mercadal, per la família Ferrer, propietària de la finca.

Després que l'any 2011 el senyor Humbert Ferrer cedís al Consell Insular els objectes trobats, van ser sotmesos a una feina d'inventari per part del Servei de Patrimoni Històric i, després, el mateix Consell Insular els va lliurar al Museu de Menorca, on es van reprendre les feines d'estudi, restauració i conservació.

«Aquesta feina és molt important, perquè ens permet aprofundir en el coneixement de la cultural talaiòtica, la qual cosa facilita la seva divulgació i, per tant, ajuda la nostra candidatura davant la UNESCO», explica la consellera de Cultura, Patrimoni i Educació, Maruja Baíllo.

Lluís Plantalamor, que és coordinador d'aquest catàleg juntament amb Antoni Ferrer i la també arqueòloga Montserrat Anglada, explica que aquest document és una forma més de donar a conèixer l'exposició Humbert Ferrer.

Els coordinadors també han destacat el llenguatge col·loquial amb què s'ha redactat el catàleg per tal de fer la informació més accessible al conjunt de la societat.

Maó, 19 de març de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS