Notícies i actualitat

306 alumnes han participat als cursos de formació que s’han ofert al sector agrari de Menorca durant l’any 2013

Data : 15/03/2014

El conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears, Biel Company, i el conseller d’Economia, Medi Ambient i Caça del Consell Insular de Menorca, Fernando Vilallonga, han lliurat avui els diplomes a un centenar d’alumnes que han acabat alguns dels cursos de formació agrària impartits al Centre de Capacitació i Experiències Agràries de Menorca (Sa Granja). A l’acte, també hi ha assistit el director insular d’Economia, Medi Ambient i Caça, José Luís Orfila, i el director del centre, Joan Bustamante.

Durant l’any 2013, 306 alumnes han participat en algun dels vint-i-un cursos de formació agrària organitzats pel Consell Insular de Menorca i per l’empresa pública Serveis de Millora Agrària (SEMILLA) i finançats per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER). Tretze dels cursos han estat impartits pel Consell de Menorca, per mitjà del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), que hi ha destinat 16.500 euros, i els altres vuit han estat impartits per SEMILLA, que hi ha invertit 6.700 euros. En total, l’any 2013 s’han ofert més de 320 hores de formació sobre temes diferents, que han comportat una inversió de 23.217 euros.

Avui 103 alumnes han rebut el diploma acreditatiu d’haver superat els cursos següents: Aplicador de productes fitosanitaris, Control integrat de l’escarabat de les palmeres, Agricultura i ramaderia ecològiques, Presa de mostres de llet i Apicultura. Aquests cursos es van dur a terme durant els mesos de febrer i març i octubre i novembre, en la tercera i darrera fase de formació de l’any 2013. El mes d’abril es van lliurar 127 diplomes de la primera fase de formació i 76 de la segona, impartida per SEMILLA durant els mesos de setembre i octubre a les instal·lacions de l’escola Sa Granja.
El conseller Biel Company ha explicat als assistents que la “formació contínua és un dels factors fonamentals que possibilita millorar les condicions tècniques de les persones que es dediquen a l’activitat agrícola” i ha recalcat “que aquestes accions són indispensables per fomentar la competitivitat de les explotacions i la innovació en el sector primari”.

El conseller d’Agricultura ha recordat també que “en els darrers tres anys s’han destinat 628.000 euros a ajudes a la incorporació de joves agricultors a l’illa de Menorca, que han possibilitat la instal·lació de 25 persones al camp menorquí des de l’any 2011”. Aquestes ajudes estan finançades en un 40 % pel Govern central, en un 35 % pel fons FEADER i en un 25  % pel Govern autonòmic.

D’altra banda, el conseller d’Economia, Medi ambient i Caça, Fernando Vilallonga, ha remarcat la bona col·laboració entre les dues administracions, que ha possibilitat que més de 300 alumnes hagin passat pel Centre de Capacitació i Experiències agràries de Menorca. “Sens dubte aquesta formació era una demanda necessària que restava pendent. Atesos els resultats obtinguts, podem estar molt satisfets de la inversió que el Govern de les Illes Balears ha fet a Menorca en suport als joves del sector agrícola, ja sigui en formació especifica o en ajudes econòmiques per a la instal·lació de joves agricultors, que garanteixen un relleu generacional en les explotacions de les finques de Menorca”.

En l’actualitat, 25 alumnes, 17 de primer i 8 de segon, cursen estudis de capacitació agrària. Dels de primer curs, 8 assisteixen també al mòdul de jove agricultor per completar els estudis.

Els vint-i-un cursos que s’han impartit durant l’any 2013 al Centre de Capacitació i Experiències Agràries de Menorca han estat:

Aplicador qualificat de productes fitosanitaris
Aplicador de productes fitosanitaris de nivell bàsic (dues edicions)
Control integrat de l’escarabat de les palmeres
Bones pràctiques de poda i dendrocirurgia de palmeres
Curs de prenedor de mostres de llet a l’explotació
Etiquetatge de productes lactis
Etiquetatge de productes carnis
Tasts d’aliments i begudes
Venda directa en línia de productes primaris i elaborats
Venda directa de productes primaris i elaborats
Prevenció i riscos laborals a les explotacions agràries
Noves tecnologies per a l’estalvi energètic
Gestió telemàtica ramadera
Agricultura i ramaderia ecològiques
Curs d’apicultura (dues edicions)
Plagues i malalties de la vinya
Actuació a zones vulnerables
Etiquetatge d’aliments
Aplicació de l’OCM al sector vitivinícola

Maó, 15 de març de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS