Notícies i actualitat

El conseller d’Economia i Competitivitat anuncia que “volem aprovar el Pla d’Ocupació aviat i amb el consens tripartit”

Data : 13/03/2014

Joaquín García presenta l’eborrany al CES de Menorca i recull les seves inquietuts

El conseller d’Economia i Competitivitat, ha participat aquest matí en la reunió del Consell Econòmic i Social de Menorca, on estan representats els treballadors, empresaris i sindicats, marc en el que ha presentat el Pla d’Ocupació de les Illes Balears, undocument que “ara està en debat i incorporant les aportacions fetes per la Mesa Social Tripartida, i cercant l’acord”.

Durant la reunió, on hi ha hagut un important intercanvi d’opinions sobre el contingut del Pla, el conseller ha recollit les inquietuds de les parts i s’ha compromès a tornar a participar en el CES tantes vegades com el convidin.

Joaquín García ha destacat que “volem aprovar el Pla el més ràpid possible, però necessitam el consens” i ha afegit “és un objectiu del Govern intentar arribar a un consens amb la Mesa Tripartida, la representació dels sindicats, empresaris i administració”.

Els membres del Consell Econòmic i Social de Menorca han demanat la focalització de les actuacions específiques per Menorca, tenint en compte les característiques singulars de l’illa.

Els col·lectius prioritaris definits en el Pla d’Ocupació han estat també objecte de debat en el sí del CES. Joves menors de 24 anys, majors de 45 anys, dones, persones amb discapacitat i persones en risc d’exclusió social. Per al conseller García, “l’obsessióés treballar amb els 5 col·lectius prioritaris” i ha afegit que “el coneixement que tenen l’hem de readaptar a les noves necessitats. Hi ha una aposta claríssima de treballar en la formació dual, projecte que dissenyarà programes formatius específics pels sectorsque demandaran ocupació i hem de ser capaços de formar i capacitar les persones que després podran anar directament al mon empresarial”.

La formació dual, en paraules del responsable d’Economia, “és el que desenvoluparà la construcció d’ocupació en el futur, és una col·laboració pública-privada, on l’administració ha de dissenyar els procediments, la formació és conjunta amb l’empresari i l’empresariha de donar les necessitats que es requereixen”.

Maó, 13 de març de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS