Notícies i actualitat

Les corporacions locals de Menorca impulsen les aportacions al Fons Menorquí de Cooperació

Data : 02/11/2017

Avui a la Junta de Batles, el Vicepresident del Fons Menorquí de Cooperació i conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria, ha presentat dues propostes a les corporacions locals per a impulsar les aportacions al Fons Menorquí de Cooperació (FMC).

La primera de les propostes té com a objectiu posar en marxa el Pla d’acollida de persones refugiades i, en concret, el Pot d’habitatge. Amb aquesta intencionalitat s’ha proposat incrementar durant l’any 2018 la seva aportació al FMC, com a mínim, en les quanties del quadre adjunt.

La segona de les propostes té com a objectiu la regularització de les aportacions al FMC per tal que totes les administracions de Menorca assoleixin el 0,7% dels seus ingressos propis, a deu anys vista, per destinar-ho a la cooperació del desenvolupament, principalment a través de l’aportació anual ordinària al Fons Menorquí de Cooperació. Aquesta proposta té en consideració l’esforç pressupostari actual de cadascuna de les administracions en cooperació al desenvolupament, i aposta per un increment gradual en funció de la situació actual de la corporació, pel que es proposen ritmes d’increment diferenciats per a cada municipi.

Després que les corporacions locals valoressin positivament les dues propostes presentades s’ha acordat per unanimitat aprovar la primera, el que permetrà posar en marxar el Pla d’acollida dels refugiats. La segona proposta presentada queda pendent d’estudi per part de les corporacions locals i es preveu que s’aprovi formalment durant la propera Comissió de Corporacions Locals.

Un cop aprovada la segona proposta per la Junta de Batles, s’incorporarà al pla estratègic que elaborarà el Fons Menorquí de Cooperació i que, una volta redactat, serà enviat a cada institució perquè sigui aprovat per plenari.


Maó, 2 de novembre de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS