Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca actuarà en coherència a la decisió de Medi Ambient pel que fa al nus de l’Argentina

Data : 31/10/2017


El Consell Insular de Menorca actuarà en coherència a la decisió de la Comissió Balear de Medi Ambient (CMAIB) pel que fa al nus de l’Argentina. Aquesta decisió descarta la rotonda a doble nivell projectada per l’anterior equip de govern i opta per aplicar una solució a nivell que redueix l’impacte paisatgístic i no comporta un increment de risc d’inundació evitant l’ocupació del llit del torrent.

Cal recordar, que arran dels dubtes i problemes sorgits quant al drenatge de l'enllaç de l'Argentina durant l'execució de les obres amb la rotonda a doble nivell, el Consell Insular de Menorca es va mostrar reticent a executar un projecte que pogués suposar un increment del risc de les persones pel fet que aquesta obra, i en concret el pas en qüestió, es materialitzava dins una zona com pugui ser el llit d’un torrent.

Medi Ambient va aprovar un acord, en data 7 de juliol de 2016, en relació a la revisió de les condicions de la declaració d'impacte ambiental de la carretera Me-1 (tram Maó a Alaior) pel que fa a l'enllaç de l'Argentina (pk 8+220), concloent que: d'una banda, va posar de manifest una incongruència entre les actuacions duites a terme i els condicionats de la declaració d’impacte ambiental de la CMAIB de 26/07/2013, i d’altra va instar al Consell a presentar un estudi d’alternatives prioritzant plantejar alternatives a nivell per al nus de l’Argentina.

Amb data de 19 d’octubre de 2017 Medi Ambient ha resolt optant per la solució que dóna compliment als condicionants de la declaració d'impacte ambiental del 2013: no incrementar la superfície i reduir el risc d'inundació.
També aclareix que el projecte que s'havia executat parcialment no complia aquests condicionants, per la qual cosa la institució insular estudiarà les possibles responsabilitats en l’execució de les obres.


Maó, 31 d’octubre de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Mobilitat
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS