Notícies i actualitat

Programa d'alfabetització: Intro Digital

Data : 03/11/2017

Cada vegada més, la manca de coneixements digitals esdevé una vertadera barrera per a la inserció laboral. Aquesta realitat està perfectament constatada pel personal dels diferents programes o serveis d'inserció laboral per a col·lectius vulnerables com ara, Caritas, Creu Roja, Projecte Home, Fundació per a Persones amb Discapacitat i els propis serveis de caràcter social, tant municipals com insulars. Amb la implicació de tots ells, el Consell Insular, en el marc de les actuacions TIC i Ciutadania del Pla Innova, ha dissenyat un programa d'alfabetització digital.

El programa formatiu anomenat Intro·Digital es dirigeix a aquelles persones desocupades amb especials dificultats d'inserció laboral, que presenten un grau d'immersió digital molt limitat i que provenen derivades de programes o serveis d'acompanyament per a la inserció en el mercat de treball laboral en els quals s'hagi treballat la seva inclusió social.

La finalitat del programa és doble:

- Assolir un nivell bàsic de competències digitals: aportant a les persones beneficiàries, els coneixements i les habilitats necessàries, juntament amb uns valors i actituds, per un ús estratègic de la informació envers la utilització de les aplicacions informàtiques més comuns.

- Millorar el seu grau d’apoderament: l’assoliment d’aquestes competències, ha de permetre millorar la confiança dels beneficiaris en les seves pròpies capacitats i accions.

L’objectiu d’aquesta formació és aconseguir els objectius de coneixement, en contexts i amb eines TIC, en les següents àrees de competència digital:

1. Informació: identificar, localitzar, recuperar, emmagatzemar, organitzar i analitzar la informació digital, avaluant la seva finalitat i rellevància.
2. Comunicació: comunicar en entorns digitals, compartir recursos a través d’eines en línia, connectar i col·laborar amb altres mitjançant eines digitals, interactuar i participar en comunitats i xarxes (consciència intercultural).
3. Creació de contingut: crear i editar nous continguts (texts, imatges, vídeos, ...), integrar i reelaborar coneixements i continguts previs, realitzar produccions artístiques, continguts multimèdia i programació informàtica, saber aplicar els drets de propietat intel·lectual i les llicències d’ús.
4. Seguretat: protecció personal, de dades i de la identitat digital; ús de seguretat, ús segur i sostenible.
5. Resolució de problemes: identificar necessitats i recursos digitals, pendre decisions a l’hora de triar l’eina digital adient, d’acord amb la finalitat o necessitat, resoldre problemes conceptuals a través de mitjans digitals, aclarir problemes tècnics, ús creatiu de la tecnologia, actualitzar la competència pròpia i la d’altres.


Intro·Digital consta d’un total de 40 hores, distribuïdes en 20 sessions impartides per Marta Sánchez (Llicenciada en Comunicació Audiovisual i Màster TIC en Educació i Formació).

Dia 2 de novembre va començar la primera edició a Ciutadella i, durant el primer trimestre del 2018, la previsió és realitzar una altra edició a Maó.

Maó, 3 de novembre de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS