Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca celebra les Jornades Europees de Patrimoni Històric 2017

Data : 02/11/2017

El Departament de Cultura i Educació del Consell Insular de Menorca, a través del Servei de Patrimoni Històric, celebrarà aquest mes de novembre les Jornades Europees de Patrimoni Històric de 2017 que el Consell d'Europa dedica aquest any al paisatge, amb un lema que diu: Patrimoni i natura: un paisatge de possibilitats.

Les Jornades Europees de Patrimoni es van començar a fer l'any 1985 i a partir de 1999 van ser organitzades conjuntament per la Comissió Europea i el Consell d'Europa. A partir d'aquell moment tots els països s'integren en una iniciativa conjunta per mostrar el gran patrimoni del qual disposen i sensibilitzar sobre qüestions concretes, aquest any els valors patrimonials del paisatge. Normalment es tracta d'organitzar jornades de portes obertes i visites guiades a béns patrimonials que són poc coneguts o que no es troben accessibles al gran públic, justament per facilitar el seu coneixement per part de la mateixa població de la zona.

És per aquest motiu que la jornada central, que tindrà lloc dia 8 de novembre a partir de les 17 h, s’ha planificat com a una reflexió sobre el paisatge en el marc d’una xerrada-col·loqui que portarà per títol: El patrimoni i el paisatge: un diàleg profitós. Aquesta activitat es realitzarà en Can Victori, seu de l’IME, i tindrà com a protagonistes a Francesc Muñoz, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, que parlarà sobre la patrimonialització dels paisatges ordinaris i a Roser Vernet, impulsora de la candidatura del paisatge del Priorat a patrimoni mundial, la intervenció de la qual tindrà per títol: De Priorat a Priorat, com re-apendre el paisatge propi. El conseller Miquel Àngel Maria presentarà l’acte i moderarà el col·loqui.

A més, i en relació a la temàtica de 20117, s’ha posat a disposició del públic en general diverses visites d’observació de paisatges temàtics com el paisatge urbà de Maó, des de dalt de la torre del Molí del Rei que gestiona el GOB (de dia 6 a dia 10); el paisatge natural, amb una xerrada i visita a la platja del Grau acompanyats pel personal del Centre de recepció del Parc Natural (dia 11 de novembre de 10 a 13 h); el paisatge agrari amb una representació de les feines del camp i visita a les cases i museu de ciències naturals de Binissués (Ferreries) (dia 5 a les 11,30); el paisatge prehistòric amb una excursió a la necròpolis talaiòtica de Calascoves (dia 19); el paisatge geològic amb una visita guiada al Centre de Geologia de Ferreries (dia 4) i una excursió per l’entorn del Cap de Cavalleria i el centre d’interpretació (dia 11); i, finalment, el paisatge musealitzat, que consistirà en jornades de portes obertes a la col·lecció de ciències naturals de l’Ateneu de Maó (de dia 6 a dia 10).

El Departament de Cultura i Educació agraeix molt sincerament la bona disposició de les entitats que col·laboren a fer possible el bon desenvolupament de les Jornades Europees de Patrimoni 2017.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Programa d'activitats
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS