Notícies i actualitat

El Consell posa en marxa el Pla +TIC per fomentar l’ús de les TIC a les empreses de Menorca

Data : 08/03/2014

El Consell Insular de Menorca posa en marxa aquest mes de març el Pla +TIC Menorca, un conjunt d’accions de formació, sensibilització i divulgació per fomentar l’ús de les TIC a les empreses de Menorca, amb l’objectiu de millorar la capacitació empresarial, desenvolupar la gestió i l'ús de l'administració electrònica, potenciar l'accessibilitat de les petites empreses a les noves tecnologies i fomentar la innovació en el teixit empresarial de la nostra illa, com a via per millorar la seva productivitat i competitivitat.

Aquest programa s’impulsa des del Departament de Serveis Generals, Treball i Innovació i parteix del projecte “Foment de la formació en TIC”, amb un pressupost de 60.175€, que el propi departament va presentar a la convocatòria d’ajuts de l’Associació Leader Illa de Menorca, corresponent al Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, i per al qual es va obtenir una ajuda que finança el 75% d’aquest import.

La presentació del programa tindrà lloc a la seu del CIM de Maó el proper dia 14 de març i comptarà amb una conferència de Jimmy Pons sobre innovació empresarial, TIC i xarxes socials.

L’origen del projecte se situa en els diferents indicadors diagnòstics recollits en diversos estudis elaborats en els darrers anys, que conclouen que les petites i mitjanes empreses de les Illes Balears fan una aplicació molt limitada de les TIC al seu negoci, en especial les micropimes, que dediquen molt poca atenció a la seva formació i que requereixen d’un acompanyament personalitzat per implementar l’ús de les TIC. Per tal de pal•liar aquestes mancances, el Pla +TIC es compon de 2 vessants: formació i assessorament.

Així, d’una banda s’han programat xerrades i cursos en diversos formats i ubicacions, que tractaran tots els aspectes relacionats amb el desenvolupament de les activitats empresarials: eines de gestió, tràmits online amb l’Administració, utilitats de productivitat, estratègies i eines de màrqueting i comunicació, creació de pàgines web, gestió de xarxes socials, introducció a l’e-commerce, etc. I per altra banda, s’ofereix un assessorament adreçat a petites empreses i comerços que comptin amb un baix nivell de coneixement i ús de les TIC.

Al projecte inicial s’hi ha sumat la col•laboració i coordinació amb la Fundació Bit, organisme depenent del Govern balear que té entre els seus objectius el foment del desenvolupament tecnològic i la innovació a la societat, per tal d’incloure en l’oferta de formació del CIM uns sèrie de píndoles formatives, en format de xerrades obertes al públic, sobre diverses temàtiques d’aplicació pràctica d’eines TIC a l’empresa. En aquest sentit, el CIM ha comptat amb el recurs de la borsa d’empreses i professionals que treballen en l’aplicació de les TIC a Menorca, que gestiona la Fundació Bit.

Aquestes píndoles adopten el nom de “Dilluns TIC” i es duran a terme cada dilluns a les 19h, de manera alternativa a Ciutadella i a Maó. Algunes d’aquestes píndoles serviran com a sessió introductòria als cursos que el CIM té programats posteriorment, per tal que el públic pugui iniciar-se en la temàtica i decidir-se a inscriure’s al curs. En aquests casos, el mateix professional docent del curs serà qui impartirà la píndola.

La relació de píndoles “Dilluns TIC” previstes per a les properes setmanes és la següent:

Curs Data Hora Durada Població
Gestió de la reputació online en negocis turístics 18/03/2014 19h 90min Ciutadella
Màrqueting amb Mailchimp 24/03/2014 19h 90min Maó
Taller de creació de la teva pàgina web d'empresa amb Wordpress 31/03/2014 19h 90min Ciutadella
Eines TIC gratuïtes per treballar millor: Google i Dropbox 07/04/2014 19h 90min Maó
Màrqueting online. Aplicació pràctica a la teva empresa 14/04/2014 19h 90min Ciutadella
Taller de creació de la teva pàgina d'empresa a Facebook 28/04/2014 19h 90min Maó
Revisar i dinamitzar la pàgina web de la meva empresa 12/05/2014 19h 90min Maó

A més de la col•laboració amb la Fundació Bit, el CIM ha comptat amb el recolzament de la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Menorca (PIME) i la Confederació d’Associacions Empresarials de Balears (CAEB) per tal de conèixer les necessitats empresarials a l’hora de programar les actuacions de formació.

A més de les píndoles “Dilluns TIC”, el CIM ha programat per al període de març a juny 7 cursos de curta durada, pensats per a diferents nivells d’usuaris i que tracten una diversitat d’aspectes relacionats amb l’activitat empresarial. Aquests cursos seran de tipus pràctic i es duran a terme en aules equipades amb ordinadors i connexió a internet, per tal que els alumnes apliquin de manera directa els conceptes que es vagin introduint en la formació.

Així, els cursos tenen l’objectiu que les persones assistents treballin de manera real l’eina del curs, per exemple, configurant i enviant la seva pròpia campanya d’e-mail màrqueting amb MailChimp, creant la pàgina de la seva empresa a Facebook o la pàgina web amb Wordpress, entre altres. Per tant, els cursos s’adrecen de manera prioritària a les petites empreses, microempreses i autònoms de Menorca, amb la finalitat que adquireixin coneixements i els apliquin directament al seu negoci.

La relació de cursos programats per a les properes setmanes és la següent:

Curs Durada Població Dates Horari
Gestió de la reputació online en negocis turístics 15h Ciutadella 25 i 27 de març; 1, 8 i 10 d'abril De 17.30 a 20.30h
Màrqueting amb Mailchimp 15h Maó 31 de març; 2, 9, 14 i 16 d'abril De 17.30 a 20.30h
Taller de creació de la teva pàgina web d'empresa amb Wordpress 15h Ciutadella 7, 9, 16, 23 i 30 d'abril De 17.30 a 20.30h
Eines TIC gratuïtes per treballar millor: Google i Dropbox 15h Maó 22, 24 i 29 d'abril; 6 i 8 de maig De 17.30 a 20.30h
Màrqueting online. Aplicació pràctica a la teva empresa 18h Ciutadella 22, 24 i 29 d'abril; 6, 8 i 13 de maig De 17.30 a 20.30h
Taller de creació de la teva pàgina d'empresa a Facebook 15h Maó 7, 9, 14, 16 i 21 de maig De 17.30 a 20.30h
Revisar i dinamitzar la pàgina web de la meva empresa 15h Maó 20, 22, 27 i 29 de maig; 3 de juny De 17.30 a 20.30h

Per sol•licitar la inscripció a qualsevol dels cursos o rebre més informació cal contactar amb el servei de Formació del CIM.

Tant l’oferta de píndoles “Dilluns TIC” com la de cursos s’ampliarà properament i també està previst continuar amb aquesta oferta formativa després de la temporada d’estiu.

Maó, 8 de març de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS