Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca i la Universitat de les Illes Balears uneixen esforços per promocionar la creativitat, l’enginy i el coneixement dels nostres infants i joves

Data : 30/10/2017

Avui, dilluns 30 d'octubre, el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet Rotger, i la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora Humbert, han signat el conveni de col·laboració entre el Consell Insular de Menorca i la Universitat de les Illes Balears per executar a Menorca les activitats incloses en el programa de «Promoció de les enginyeries, edificació i matemàtiques» de l'Escola Politècnica Superior de la UIB, adreçades a infants i joves d'edats compreses entre els 8 i els 18 anys que tenen com a objectiu desenvolupar la creativitat, l'enginy i el coneixement en aquestes matèries d'una forma didàctica i divertida.

El Consell Insular de Menorca, a través del Departament d'Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports, impulsa de manera decidida i ferma des de principi de legislatura el foment de la innovació i el coneixement i l'ús de les noves tecnologies a l'illa amb mesures de formació i promoció dirigides tant a la població en general com al sector empresarial. Ara, amb l'objectiu d'ampliar el ventall de receptors d'aquestes mesures i, sobretot, de formar professionals que convertesquin l'illa en un referent quant a innovació, el Consell i la Universitat de les Illes Balears han acordat encetar una col·laboració que permeti portar a Menorca algunes de les activitat incloses en el programa destinat a promoure i desenvolupar la creativitat, l'enginy i el coneixement dels nostres joves estudiants amb l'objectiu de promocionar els estudis d'enginyeria i matemàtiques a l'illa.

Les activitats que l'Escola Politècnica Superior de la UIB i el Consell Insular de Menorca posen per primera vegada a l'abast dels infants i els joves menorquins començaran el proper mes de desembre i són 3 tallers de try engineering, que es duran a terme els dies 16 de desembre, 17 de febrer i 24 de març al Centre Bit.


Els tallers de try engineering són tallers pensats per despertar l'enginy i la creativitat
dels joves. La majoria d'aquests tallers no tenen una solució única i, per tant, estan adaptats a un gran espectre d'edats. Exemples de tallers disponibles són «Crea el teu propi braç robòtic», «Fes que el vent treballi per tu», «Programa el teu joc», «Dissenya la teva casa més eficient», etc.

Amb la signatura d’aquest conveni, per tant, el Consell Insular de Menorca, coneixedor que el sector tecnològic és estratègic per a Menorca, pretén fomentar i impulsar iniciatives que dinamitzen el seu coneixement entre un col·lectiu clau com el juvenil.


Maó, 30 d’octubre de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS