Notícies i actualitat

Les vendes del Vi de la Terra Illa de Menorca augmenten un 52% durant 2013

Data : 06/03/2014

La comercialització del “Vi de la Terra Illa de Menorca” augmenta en un any un 52,08%; s'han comercialitzat 319,69 hl més de vi que fa un any, arribant a un total de 933,53 hl comercialitzats sota la IGP Vi de la Terra Illa de Menorca i la destinació principal de la qual són les Illes Balears amb 830,29 hl, l'Estat Espanyol amb 61,80 hl, i les exportacions que representen 41,44 hl comercialitzats.

Per tipus podem destacar el Vi blanc, que ha experimentat un increment del 82,74%, el negre un 24,97% i el rosat un 64,77%.

Sens dubte, ha estat un any excepcional a nivell de comercialització, en part gràcies a la gran labor que estan desenvolupant les bodegues menorquines per aconseguir uns vins de gran qualitat.

Les puntuacions dels vins de la Terra Illa de Menorca destaquen en una de les millors guies a nivell nacional, la guia “Peñin de los vinos de España” que situa als nostres vins en un rang “qualitat-preu” que mereix puntuacions per sobre dels 80 i 90 punts.

Un altre dels aspectes a destacar és l'increment de drets de vinya que han estat assumits per les nostres empreses vinícoles, on hem passat de 52,23 hectàrees de dret de vinya de l'any 2012 a 62,32 hectàrees l'any 2013.

Actualment comptam amb 7 empreses comercialitzadores (Bodegues Binifadet, Sa Cudia, Crispin Mariano, Hort de Sant Patrici, Vinyes Binitord, Sa Marjaleta i Celler Solano), que a dia d'avui tenen una superfície sembrada de 41,66 hectàrees de vinya.

El Conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Vilallonga, destaca el gran esforç realitzat per part de les empreses vinícoles i les anima a seguir esforçant-se per aconseguir un producte de qualitat i diferenciat, i a seguir treballant en les polítiques de comercialització que tan bons resultats estan donant.Durant l'any 2013 s'han desenvolupat diverses activitats per part del Consell Insular de Menorca conjuntament amb l'Associació de Vi de Menorca, com són les “Nits del Vi de Menorca”, finançades pel programa Gustum de l'Associació Leader Illa de Menorca, l'Ajuntament de Ciutadella i el Consell Insular i que es van celebrar en el mes d'Agost a Ciutadella de Menorca amb una gran acceptació i amb la presència de totes les bodegues de la Illa.

Mitjançant les ajudes del programa Leader al desenvolupament rural, s'han senyalitzat tots els cellers de l'Illa i les seves zones de producció per facilitar una millor comprensió i localització de les mateixes.

S'han desenvolupat diversos tasts de vi a les ciutats de Madrid i Barcelona, dirigides a escoles d'hostaleria, cuiners i crítics gastronòmics, on han participat més de 200 persones vinculades al sector vinícola.

Els reptes i nous objectius de la IGP Vi de la Terra Illa de Menorca, segueixen en aquest nou any 2014:

S'iniciarà l'expedient per incorporar noves varietats a la IGP Vi de la Terra Illa de Menorca, i conjuntament amb el Consell Insular de Menorca es redactaran les argumentacions i motivacions del mateix.

Per primera vegada aquest any 2014 el Consell Insular de Menorca, signa un conveni de comercialització amb l'Associació de Vi de la Terra Illa de Menorca, per valor de 12.000 euros, per al suport a les polítiques de vendes, que pretén consolidar els resultats obtinguts aquest últim any.

Així mateix, des del Consell Insular de Menorca impulsarem les segones “Nits del Vi de la Terra Illa de Menorca” i es donarà continuïtat als tasts de Vi dins i fora de la Illa.

Una novetat per aquest any serà la formació especifica que rebrà el sector i que està prevista pel quart trimestre de l'any. Es tracta d'un curs d'Enologia o Viticultor que s'impartirà íntegrament a Menorca, a les dependències de l'Escola de capacitació agrària.

Maó, 6 de març de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS