Notícies i actualitat

Jornada 'La salut laboral a Menorca: estat actual i nous reptes'

Data : 27/10/2017

"La Salut Laboral a Menorca: estat actual i nous reptes ' és el nom de la jornada que s’ha portat a terme el 27 d'octubre a la seu del Consell Insular de Menorca i que ha reunit sindicats, patronals i administracions públiques per debatre sobre les estratègies de salut laboral. Aquesta activitat està organitzada per la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria del Govern de les Illes Balears, a través de la direcció general de Treball, Economia Social i Salut Laboral, i el Consell Insular de Menorca, mitjançant el departament d'Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports.

Isabel Castro, directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral del Govern, Miquel Company, conseller d'Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports del Consell, i Susana Mora, presidenta del Consell Insular de Menorca, han estat els encarregats d'inaugurar aquesta Jornada. Posteriorment han intervingut tècnics de les àrees de Prevenció i Salut Laboral de l'administració autonòmica, del Consell Insular de Menorca, dels sindicats UGT i CCOO, i representants de CAEB i de PIME Menorca.
Els ponents han abordat assumptes com les condicions de treball i la salut laboral, i han exposat les actuacions que en matèria de prevenció de riscos han estat desenvolupant, parlat del context de precarietat laboral i com aquest pot influir en la salut laboral, i del valor i la rendibilitat de la prevenció de riscos, entre d'altres qüestions.

“La promoció de la salut laboral i la prevenció de riscos en el treball són aspectes previstos a l'Estratègia de Seguretat i Salut Laboral de les Illes Balears 2016-2020, un document aprovat a principi de lesgislatura i subscrit per sindicats i patronals. L'Estratègia de Salut Laboral conté l'estructuració i l'ordenació de les actuacions que es duran a terme en l'àmbit de la prevenció durant els propers anys.” Isabel Castro, directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral del Govern de les Illes Balears.

“El Consell Insular de Menorca ha treballat des de principi de legislatura per tal que la salut laboral i la prevenció de riscos en el treball siguin una prioritat tant per a l'administració com per a les patronals i els sindicats pel fet que es tracta d'un objectiu comú i que requereix de l'esforç continuat i ferm de tots els implicats, motiu pel qual avui seguim amb la tasca iniciada amb el programa d’empreses saludables” Miquel Company, conseller d'Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca.

"Per a l'actual equip de govern del Consell Insular, les polítiques d'Ocupació són una prioritat des de l'inici de la legislatura. Així, des del primer dia, hem posat l'èmfasi en portar a terme, amb la sempre imprescindible ajuda del SOIB, programes actius d'ocupació per donar més oportunitats de treball i formació als menorquins i menorquines, i molt especialment als majors de 45 anys i als joves i les joves de la nostra illa. Seguirem fent feina en aquesta línia, i exemple d'això és la posada en marxa fa una setmana del nou programa Visibles i pròximament dels nous programes Joves Qualificats, així com de nous programes de Formació, entre altres.” Susana Mora, Presidenta del Consell Insular de Menorca.


Maó, 27 d’octubre de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS