Notícies i actualitat

L'informe del projectista de la reforma de la carretera general descarta les alternatives a les rotondes perquè són més perilloses, més cares i ocupen més territori

Data : 05/03/2014

El projectista de la millora de la carretera general, l'enginyer Rodrigo del Pozo, conclou que l'alternativa proposada per un grup de ciutadans a tres rotondes ubicades al tram entre Maó i Alaior és més perillosa, més cara i té més impacte paisatgístic i ambiental, ja que aquesta proposta alternativa planteja passar d'una rotonda inferior ovalada i passos interiors a una intersecció canalitzada amb carril central de gir a l'esquerra.

Segons l'informe tècnic, aquesta proposta ciutadana és menys segura, tant per al trànsit motoritzat com per als vianants, les bicicletes i els genets. A més, requereix unes condicions de visibilitat i unes distàncies mínimes de seguretat que no són possibles en revolts o en canvis de rasant.

Segons les seves estimacions, per dur endavant la proposta ciutadana faria falta una longitud mínima de 400 metres, amb 20 d'amplada, per a la plataforma pavimentada i açò només quan es tracta només d'un costat de la carretera. Per tant, tots aquests condicionants de seguretat fan que el projecte sigui més car.

Per tant, el projectista conclou que el projecte de la plataforma ciutadana empitjora el disseny original.

Maó, 5 de març de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS