Notícies i actualitat

Esborrany del Reglament de Turisme

Data : 05/03/2014

El passat 3 de març el president del Consell Insular, Santiago Tadeo, i la Consellera de Turisme, Mª Salomé Cabrera, van presentar, en roda de premsa, l’esborrany del Reglament de Turisme que desenvolupa alguns aspectes de la Llei de Turisme, entre ells l’ampliació de les tipologies en les que es permet la comercialització d’estades turístiques en habitatges gràcies a la modificació de la llei de turisme feta a petició del Consell Insular de Menorca (Decret Llei 6/2013, de 29 de novembre).

El reglament que desenvolupa determinats aspectes de la llei de turisme dóna compliment al que s’estableix a la seva disposició final tercera de la llei i a l’exercici de la potestat reglamentària que atorga l’Estatut d’Autonomia als Consells Insular en el marc de les competències pròpies, entre elles la de ordenació turística.

Aquest document serà debatut en el ple del mes de març que l’haurà d’aprovar inicialment. A partir d’aquest moment s’haurà de seguir el procediment legalment establert per a l’exercici de la potestat reglamentària, la duració del qual no és inferior a sis mesos durant els quals es realitza un tràmit d’audiència a les entitats i exposició pública i es sol·liciten informes al Institut de la Dona i Consell Consultiu per finalitzar amb l’aprovació definitiva pel ple del Consell Insular.

Els aspectes que recull el reglament són conseqüència de les necessitats d’una regulació específica per a Menorca de determinats aspectes així com els suggeriments obtinguts durant aquesta legislatura del teixit empresarial i social de Menorca. Així doncs, a mode de resum:

a) Es regula un procediment en relació als complexes d’apartaments que es van autoritzar amb mescla de usos turístic i residencial per tal que les unitats residencials puguin passar a tenir ús turístic mitjançant la seva incorporació a l’autorització d’apartaments turístics.
b) Es regula el procediment i requisits per a l’explotació conjunta d’establiments d’allotjament turístic, considerant les particularitats de Menorca.
c) Es regulen dues noves tipologies d’habitatges en els que es podran comercialitzar estades turístiques: l’habitatge unifamiliar entre mitgeres i les cases de lloc que tenen dos habitatges en planta baixa i planta pis (les edificacions en rústic que compleixen les tipologies previstes ja es poden comercialitzar)
d) Es crea la parada turística com establiment per a la prestació de serveis als usuaris del camí de cavalls i la xarxa de parades turístiques com a producte turístic per a facilitar la seva promoció.
e) Es crea la figura del bar de copes, que no contempla la llei de turisme
f) S’introdueixen aspectes procedimentals perseguint una major seguretat jurídica en la tramitació dels expedients.

Aquest reglament és la continuació del treball fet pel departament de turisme durant aquest legislatura, principalment:

a) Aprovació de la convocatòria per a l’habilitació de guies turístics en l’àmbit territorial de Menorca (BOIB 8/3/12), la darrera convocatòria va ser l’any 2005.
b) Aprovació de la formació del Registre Insular d’Empreses, Activitats i Establiments Turístics de Menorca i la seva posterior modificació per adaptar-ho a la Llei del Turisme. (BOIB de data 19/01/12 i 2/7/13, respectivament).
c) Petició de modificació de la llei de turisme per permetre altres tipologies en el mar de la comercialització d’estades turístiques (decret llei 6/2013, de 29 de novembre de 2013).

Maó, 5 de març de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS