Notícies i actualitat

El Consell Social de la Reserva Biosfera presenta la Diagnosi del Pla d’Acció de la Reserva Biosfera

Data : 25/10/2017

El Consell Social de la Reserva Biosfera es reunirà demà al Centre de Convencions des Mercadal. Durant aquesta sessió, presidida pel President de l’Agència Menorca Reserva Biosfera, Javier Ares, es presentarà a tots els municipis la Diagnosi del Pla d’Acció de la Reserva de Biosfera que correspon a la primera fase del projecte.

La primera fase de diagnosi s’ha centrat en diferents blocs d’estudi com el model territorial i planificació urbana; el medi natural i el paisatge; salut, alimentació i sostenibilitat; riscos i emergències; aigua; aire; residus; balanç energètic; energies renovables; canvi climàtic; transport i mobilitat; sectors econòmics, indústria i comerç; agricultura i ramaderia; pesca; turisme; governança i participació ciutadana; cultura i patrimoni històric; educació ambiental; investigació; i comunicació i divulgació.

El Pla d’Acció de la Reserva de la Biosfera de Menorca pretén aconseguir activar Menorca com un laboratori de sostenibilitat. L’objectiu principal del Pla és l’elaboració d’un document programàtic que estableixi les línies d’acció per a que des de la seva aprovació fins al 2015 Menorca camini cap a la sostenibilitat a través de la coordinació de totes les iniciatives existents i la proposta de nous projectes innovadors, atrevits i emblemàtics.

Durant la sessió també es presentaran les conclusions de les Directrius Estratègiques de Menorca en temes d’energia sostenible i es proposarà als assistents un pla de treball per activar un pla de millora energètica. Aquest pla té com a objectiu aconseguir la reducció de demanda energètica, proposar noves fonts de subministrament energètic i implementar canvis en el tipus de generació d’electricitat.


Maó, 25 d’octubre de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS