Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca i sis municipis de Menorca inicien el projecte d’estalvi i eficiència energètica Ecoolocal

Data : 25/10/2017

Els municipis de Ferreries, Es Mercadal, Es Migjorn Gran, Alaior, Es castell i Sant Lluís, juntament amb el Consell Insular, inicien el projecte EcooLocal en col·laboració amb l’empresa sense ànim de lucre Ecooo per tal d’impulsar l’estalvi i eficiència energètica en els municipis.

Menorca comença així, una diagnosi energètica dels municipis mencionats on s’analitzaran els costos i consums energètics dels subministraments municipals (electricitat, aigua, gas, gasoil i combustibles) d’edificis públics i carrers, amb la finalitat de proporcionar una visió global del cost energètic municipal.

La primera fase consisteix en la creació d’un grup de treball format per tècnics municipals, tècnics de Ecoo i un responsable municipal com a coordinador del grup amb capacitat de decisió tècnica/política. El treball es desenvoluparà a partir de les reunions que els tècnics d’Ecooo mantindran amb els tècnics municipals.

Finalment es crearà un informe final amb totes les propostes a desenvolupar i a implementar i on es donarà a conèixer les despeses i les pèrdues de cada edifici per tal de reduir el consum energètic i minimitzar l’impacte ambiental.

Les persones: clau de l’estalvi i eficiència

Un dels punts destacats de la iniciativa és la conscienciació i participació ciutadana a través d’un millor ús dels recursos locals i renovables. En aquest aspecte, el projecte EcooLocal busca no tan sols reduir la despesa i afavorir l’estalvi sinó també involucrar els habitants dels municipis a participar en les mesures que generin un impacte positiu a nivell econòmic, social i mediambiental en la localitat. En aquest sentit, serà important la vessant pedagògica de canvi de valors entre el personal municipal i la ciutadania.

Maó, 24 d’octubre de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS