Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca està a punt de concloure el projecte d'habilitació de la cova de s'aigua de Cala Blanca, una passa més cap a la seva obertura al públic

Data : 25/10/2017

Un tècnic de l’empresa Sadim que realitza el projecte d’habilitació de la Cova de s’Aigua (Cala Blanca). s’ha desplaçat avui a Menorca per visitar l’espai i poder fer, així, les darreres valoracions in situ abans de donar la seva feina per conclosa. Cal recordar que aquest projecte és el pas previ a poder obtenir la llicència d’activitats de la cova i, per tant, poder procedir a la seva obertura a l públic.

En aquest sentit, cal recordar que, fa uns mesos, el Servei de Patrimoni del Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Ciutadella van realitzar els treballs de neteja de la Cova de s’Aigua Aquesta actuació és una feina prèvia al projecte impulsat pels departaments de Turisme i Cultura per tal que la visita a les Coves de Cala Blanca sigui una realitat el més prest possible. Durant les accions dutes a terme per la brigada de Patrimoni del SOIB, la brigada municipal de l’Ajuntament de Ciutadella i el treballador del Museu Municipal de Ciutadella i espeleòleg Pere Arnau, es van retirar per una banda deixalles acumulades durant les últimes dècades, i d’altra banda pedres que són producte de les intervencions realitzades sobre la cova durant el segle XX.
D’altra banda, no podem oblidar que, gràcies al conveni signat amb l’Instituto Geológico y Minero de España, continuen les tasques d’anàlisi i sondejos a la Cova de s’Aigua i que, a més a més, en les pròximes setmanes es durà a terme el sondeig d’una nova cova a la qual no s’ha entrat mai per poder analitzar les seves característiques, veure si és visitable i si es pot connectar amb la Cova de s’Aigua.

La vicepresidenta i consellera de Promoció Turística, Maite Salord, vol destacar que, “més enllà de les paraules, els fets demostren que el projecte de les Coves de Cala Blanca és una prioritat per a l’equip de govern del Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Ciutadella que, des del primer moment, treballen de forma conjunta per esmenar-ne les deficiències i fer-lo realitat el més prest possible”. D’aquesta manera, la Cova de s’Aigua, amb el llac subterrani, serà la primera que s’obrirà al públic.


Maó 25 d’octubre de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS