Notícies i actualitat

Visita a Menorca de representants del govern de la Comunitat Autònoma de Canàries per a conèixer la candidatura de la Menorca Talaiòtica

Data : 22/10/2017

Entre els dies 20 i 22 d'octubre, representants del govern de la comunitat autònoma de Canàries s'han traslladat a Menorca per tal de conèixer els béns de la candidatura de la Menorca Talaiòtica, la seva gestió i la feina que s'està fent en la redacció de l'expedient.

Aquesta delegació està formada per Miguel Ángel Clavijo, Director General de Cultura, Desireé González Hernández, cap de secció de Patrimoni Cultural i Patricia Masset Paredes, del gabinet de premsa de la conselleria.

La comunitat autònoma de Canàries té en marxa també una candidatura a patrimoni mundial, amb el títol «Risco Caído y los espacios sagrados de montaña de Gran Canaria», tot i que en el seu cas es tracta d'una candidatura de paisatge cultural, mentre que la candidatura menorquina es presenta com a sèrie de béns. Tot i així, la conselleria de Cultura del govern canari ha volgut conèixer de primera mà el model de gestió del patrimoni històric que s'aplica a Menorca.

El divendres dia 20, després de visitar els poblats talaiòtics de Cornia Nou i Talatí de Dalt, els representants de Canàries van mantenir una reunió al Consell Insular amb el conseller de Cultura Miquel Àngel Maria i membres del Comitè Tècnic de la Menorca Talaiòtica, amb la que s’inicia una línia de col·laboració en la gestió del patrimoni cultural d’ambdós arxipèlags, amb especial atenció a l’illa de Menorca «de la gestió de la qual tenim molt per aprendre i compartir, a través d’aquests contactes amb els que podem intercanviar experiències en el marc dels nostres models de gestió», senyalà Miguel Ángel Clavijo. En aquest sentit el titular de Patrimoni Cultural del Govern Canari anuncià la pròxima vista dels tècnics del seu departament a Menorca per a aprofundir en aquests aspectes, «així com en l'encaix diferenciat del fet insular amb l'Estat, en l'àmbit de les polítiques de gestió del patrimoni», han estat d'acord Miquel María i Joana Catalá.

D'altra banda, Clavijo va oferir la cooperació de Canàries en tots aquells aspectes que “puguem aportar en la tramitació de la candidatura de la Menorca Talaiòtica, gràcies a l'experiència acumulada en l'elaboració de l'expedient de Risco Caído en la seva carrera a la declaració de Patrimoni Mundial en la categoria de Paisatge Cultural”. El director general del Govern de Canàries va subratllar que «el patrimoni que atresora aquesta illa i l'immens afecte i respecte que ha percebut en aquesta visita de la societat menorquina cap al seu patrimoni es mereixen la consideració de la candidatura”. Finalment, va agrair «l'hospitalitat i la sintonia en tot els que ens uneix en la defensa patrimonial, així com l'oportunitat de conèixer de la mà dels excel·lents tècnics i responsables del Consell de Menorca, aquest gran tresor arqueològic de l’illa, amb la visita de la qual ens quedem molt impressionats i emocionats».

El dissabte 21 han visitat el poblat de Torre d'en Galmés, on han pogut veure el centre d'interpretació i han conegut les dades de visitants i el sistema de gestió. Se'ls ha explicat també la feina d'investigació que es desenvolupa al jaciment, de forma ininterrompuda des de fa 16 anys, que ha permès ampliar enormement les zones visitables i millorar el coneixement del poblat i de la prehistòria de Menorca en general. Per altra banda, se'ls ha exposat també la iniciativa de les tasques de voluntariat que es desenvolupen al jaciment, impulsades per Amics del Museu de Menorca, per tal de contribuir a la neteja de vegetació. Els representants de Canàries han mostrat també interès per les activitats didàctiques que es desenvolupen al poblat: les visites en el marc del programa Salut Jove i Cultura, el projecte educatiu «Adopta un monument» i les gimcanes organitzades pel Museu de Menorca.

Aquest mateix dia han visitat també Torralba d'en Salort, Sa Naveta des Tudons i la necròpolis i poblat de Cala Morell.


Maó, 22 d’octubre de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS