Notícies i actualitat

El Consell assisteix a les Jornades del pacte de Milan a València

Data : 21/10/2017

El director Insular de Medi Rural i Marí, Miquel Truyol, en representació del Consell Insular, ha assistit a la 3a trobada anual i cimera d'alcaldes signants del pacte de Milan per una alimentació sostenible celebrada a València durant els dies 19, 20 i 21 d’octubre.

Durant la trobada es van posar sobre la taula experiències exitoses de diferents ciutats que han abordat l’alimentació com a eix de la sostenibilitat. Exemples com la creació de circuits curts de consums, reducció del residu alimentari, garantir accés a l’alimentació saludable a la població amb pocs recursos, integració d’immigrants, compra pública, accés a la terra, inclusió social i de gènere, i sobretot experiències de Governança.

La reunió va concloure amb la declaració de València com a compromís de les administracions locals per contribuir a l’èxit de l'assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030.

Pacte de Milan
El Ple del Consell Insular de Menorca va acordar per unanimitat incorporar-se al pacte de Milan com a regió i integrar-se així en una xarxa de més d'un centenar de ciutats amb un objectiu comú. Des del Consell Insular s'està fent un diagnòstic finançat per la Fundació CARASSO sobre les polítiques locals alimentàries per tal de garantir una major coordinació entre les administracions que treballen aspectes com la salut, benestar social, economia, sector primari i, en definitiva, a la sostenibilitat d'una illa declarada Reserva de Biosfera.


Maó, 21 d’octubre de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS