Notícies i actualitat

El Consell presenta l'esborrany de la NTT amb l'objectiu d'afavorir el creixement socio-econòmic sense alterar al model territorial de Menorca

Data : 28/02/2014

El president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, i la consellera d'Ordenació de Territori, Marta Vidal, han presentat avui l'esborrany de la Norma Territorial Transitòria amb l'objectiu d'afavorir el creixement socio-econòmic sense alterar el model territorial de Menorca i tenint com a referent la declaració de Menorca Reserva de Biosfera.

Aquest document ha estat presentat avui als batles i membres de l'oposició al Consell i dilluns està previst que es faci el mateix davant diferents col·legis professionals, patronals i altres col·lectius com el GOB, per exemple. Tot amb l'objectiu perquè presentin suggeriments per enriquir i arribar al màxim de consens possible.

El president Tadeo ha explicat que el retard en la seva presentació s'ha degut a la necessitat de fer front a diferents sentències judicials. “En setembre de 2011 podíem haver derogat el PTI, però no ho vam fer”, ha destacat el president Tadeo qui ha recordat que s'ha actuat amb seny.

En aquest sentit la consellera Vidal ha explicat com influeix l'esborrany sobre els diferents sectors productius. I és que aquesta normativa no només ve condicionada per la condició de Reserva de Biosfera, sinó pel marc jurídic i la necessària harmonització interadministrativa. “El PTI va ser positiu perquè va aprofundir en la consciència social però negatiu perquè va provocar immobilisme”.

La tramitació de la NTT es simultània a la revisió del PTI. Una vegada resoltes les al·legacions i informes, el Ple del Consell l'aprovarà de forma definitiva en el termini de 6 mesos, previsiblement al novembre.

Maó, 28 de febrer de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS