Notícies i actualitat

La proposta de traspàs de promoció turística augmenta un 28% la del PP

Data : 22/10/2017


1. La proposta del PP del 2015 partia de 5,3M€ de cost efectiu de les competències als quals afegia 6M€ addicionals i a Menorca li corresponia un 16,8%. La proposta actual valora en 6,7M€ el cost efectiu i n’afegeix 7M€ addicionals dels quals a Menorca li correspon un 17,23%. Per tant, la proposta actual no només augmenta el cost efectiu del traspàs en 1,5M€ i les partides addicionals en 1M€ sinó que, a més, augmenta el percentatge de Menorca.

2. Així, la millora respecte la proposta del PP és evident: augmenta un 27,7% més respecte la del 2015. En aquest sentit, hem de destacar que la proposta del PP era de 900.000 + 300.000 + 300.000, fins arribar a 1,5 M el darrer any (2018). Tanmateix, a partir del 4t any, hauríem tornat als 900.000€ perquè, segons informe jurídic d’hisenda, les aportacions addicionals de 300.000 no es consolidaven. Per tant, passat el període transitori hauríem tornat als 900.000€. Aquesta era la proposta del PP.

3. Així, Menorca passa dels 900.000€ inicials del PP a 1,5M€ actuals, als quals s’ha d’afegir la quantitat no condicionada de 250.000€ anuals que, en paral·lel a la negociació del traspàs, el Consell Insular de Menorca ha acordat amb el Govern a través de la Llei de finançament dels consells, i que es dedicaran a posar en marxa la promoció turística des de Menorca. Per tant, la dotació real que aportaria el Govern seria de 1.750.000€ a través d’aquestes dues vies de finançament. Cal destacar que els 250.000€ que arriben a través de la millora de la Llei de Finançament estan assegurats anualment i, per tant, augmenten el percentatge de la dotació econòmica que rebrà el Consell Insular de Menorca a partir del 2018.

4. Pel que fa al percentatge, hem de dir que s’ha inclòs la variable de “territori protegit” que el 2015 no es tenia en compte i que afavoreix clarament Menorca i, per tant, compensa altres variables no tan favorables com pot ser la de població.

5. Finalment, volem deixar clar que el Consell Insular de Menorca no augmenta els fons propis dedicats a la promoció turística: el que fa és mantenir la partida que fins ara s’hi venia dedicant, la qual cosa assegura que es podrà dedicar a promoció turística un mínim de 3M€.

6. Aquesta quantitat de 3M€ s’ha de valorar dins el context del pressupost per a totes les Illes de l’ATB per al 2017 de 6,3M€. Per tant, és una xifra que permet començar a treballar per a la promoció diferenciada de Menorca amb plenes garanties.

Maó, 22 d’octubre de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS