Notícies i actualitat

El Consell de Menorca participa en el XI encontre de gestors del patrimoni mundial Espanya

Data : 19/10/2017

Les jornades, organitzades per la Secretaria d’Estat de Cultura, són un espai d’intercanvi i formació dels llocs declarats patrimoni mundial i dels candidats a la declaració de la UNESCO


El Conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria, i les tècniques del Servei de Patrimoni del Consell Cristina Rita i Joana Gual, s’han desplaçat a Mallorca per participar en el XI Encontre de gestors del patrimoni mundial a Espanya, la trobada anual que organitza la Direcció General de Belles Arts i Patrimoni Històric, de la Secretaria d’Estat de Cultura.

L’onzena edició d’aquesta trobada anual s’ha convocat sota el lema “Patrimoni viu, patrimoni viscut”, i té lloc durant ells dies 18, 19 i 20 d’octubre a Mallorca, amb activitats repartides entre la seu del Col·legi d’Arquitectes de les Illes Balears i la finca pública de Raixa, al terme de Bunyola.

Les ponències i tallers inclouen ponències d’experts, tallers pràctics, comunicació d’experiències de bones pràctiques i visites culturals a diversos indrets i centres d’interès patrimonial, especialment de la Serra de Tramuntana, que fou inscrita a la llista de patrimoni mundial de la UNESCO ara fa sis anys.

Durant la jornada d’ahir dimecres, les ponències van versar sobre la contribució del patrimoni històric al disseny del benestar futur, a càrrec de l’economista Pau Raussell, director de l’Àrea d’investigació en economia de la cultura i turisme de la Universitat de València; Patrimoni, territori i canvi climàtic, a càrrec de Fernando Prieto, de l’Obsevatori de la Sostenibilitat; i la Carta de Brussel·les sobre patrimoni culturla, a càrrec de Jesús del Val, de la Direcció general de Patrimoni cultural de la Junta de Castella i Lleó; a més, es va celebrar un taller pràctic seguint el model dels processos participatius que ha dut a terme el Consorci de la Serra de Tramuntana de Mallorca.

La jornada d’ahir també va incloure una comunicació de la Subdirectora general de protecció del patrimoni, Elisa de Cabo, qui va donar compte del 41è Comitè de Patrimoni Mundial de la UNESCO celebrat a principis de juliol a Cracòvia. En la seva intervenció ha dedicat un espai a explicar les consideracions que es van fer en aquest comitè sobre la candidatura de Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial, destacant els diversos representants d’estats membres del comitè que van encoratjar a Menorca a continuar treballant en la candidatura, valorant seu enorme potencial per ser declarada en un futur proper.

Elisa de Cabo també va destacar la importància de la reunió amb representants d’ICOMOS que es celebrarà a Menorca a principis de novembre, amb participació del Consell Insular de Menorca, el Govern de els Illes Balears i el Ministeri de Cultura, i que servirà per orientar la nova etapa de la candidatura menorquina amb la supervisió del procés per part de l’organisme assessor de la UNESCO.

Avui dijous, els continguts de la trobada giren a l’entorn de diverses experiències de bones pràctiques en gestió del patrimoni mundial, amb aportacions sobre la Serra de Tramuntana de Mallorca, el parc natural d’Ordesa i Monte Perdido i el conjunt arqueològic de Mérida.

Pel conseller de Cultura i Educació del Consell de Menorca, Miquel Àngel Maria, aquestes trobades són una ocasió excel·lent per compartir coneixements i experiències, i per a l’aprenentatge mutu per a la millora de la gestió del patrimoni. De l’encontre d’enguany, el conseller considera especialment rellevant la mirada multidisciplinar sobre la gestió del patrimoni, amb aportacions des de l’economia, l’ecologia o l’estudi dels nous models i formats de participació social.


Maó, 19 d’octubre de 2017.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS