Notícies i actualitat

El Consell de Menorca acull una nova edició de l'Escola Internacional Sine Dolore per a familiars i pacients amb dolor

Data : 17/10/2017

El saló de plens del Consell Insular de Menorca acollirà demà passat divendres 20 d'octubre a les 18 hores una nova edició de l'Escola Internacional Sine Dolore per a familiars i pacients amb dolor, un esdeveniment que se celebra des de l'any 2013 amb l'objectiu principal d'apropar metges i pacients.

Les autoritats portaran a terme l'apertura de l'acte, que començarà a les 18 hores i, posteriorment, el doctor Simón Garau (metge de família, expert en dolor i membre de EMNIPRE-EIU) com a presentador donarà pas a la conferència inaugural que anirà a càrrec del president d'Izertis, el doctor Pablo Martín, qui versarà sobre “La eHealth com a futur en el seguiment crònic de pacients, les consultes digitals per assistir a pacients en qualsevol part del món”. A continuació, començaran les conferències “Master Class” sota la presidència del doctor Jordi Guitart, president de l'Associació Sine Dolore i membre d'EMNIPRE (European Multidisciplinary Network in Pain Research and Education).

Els metges Juan Manuel Vaca (cap de la Clínica Dolor de Valladolid), Maribel Vargas (anestesiòloga de la Unitat de Dolor de l'Hospital General del Parc Sanitari Sant Joan de Déu), Julia Ferreras (cap Unitat de Dolor del Consorci Sanitari del Garraf), Jordi Folch (adjunt de la Unitat del Dolor de l'Hospital Platón de Barcelona) i Montserrat Viñals (coordinadora Unitat Dolor Crònic Policlínica Ntra. Sra. Del Rosario d'Eivissa) tractaran temes tan importants com tipus de dolor, per què s'ha cronificat el meu dolor?, com afrontar el dolor, paper dels fàrmacs antiinflamatoris en el tractament del dolor i, finalment, l'abordatge del dolor des de la medicina interna.

La consellera de Benestar Social i Família del Consell Insular de Menorca, Maria Cabrisas, ha volgut posar en valor que «activitats com aquestes ajuden a visualitzar el dia a dia de les persones amb dolor i a potenciar millores per a la seva qualitat de vida».

El president de Sine Dolore European Pain Foundation, el doctor Jordi Moya, ha recordat que es tracta d'una iniciativa oberta al públic en general i, a més, ha anunciat que, paral·lelament a l'Escola Internacional Sine Dolore per a familiars i pacients amb dolor, l'Hotel Occidental Menorca acull el VIè Multidisciplinary Pain Meeting Master Class, amb més de 100 assistents i la novetat de la I Cimera Multidisciplinar de Societats Científiques Contra el Dolor.

Aquesta cimera és el primer esdeveniment global a Espanya que pretén recollir les necessitats de les diferents especialitats mèdiques, sanitàries i científiques al voltant d'un abordatge integral i multidisciplinari de pacients amb dolor, així com posar en comú els reptes i handicaps en matèria d'investigació, formació i la atenció sanitària.

Per a això 9 societats científiques representades per integrants de les mateixes projectaran els reptes i desafiaments de cadascuna de les especialitats que representen, amb el doctor Luís Miguel Torres, de la Universitat de Cádiz, com a moderador:

• SETLA- Societat espanyola de traumatologia laboral. Dr. Luís Garcia-Lomas
• SERMEF- Societat espanyola de rehabilitació. Dra. Roser Garreta
• SEMERGEN- Societat espanyola de metges d'atenció primària. Dr. Pedro Ibor.
• ASEEDAR-TD- Associació espanyola d'infermeria d'anestèsia i reanimació i teràpia del dolor. Sra. Antonia Cortés Gost.
• SEFID- Societat espanyola de fisioteràpia i dolor. Dr. Arturo Such Sanz
• AEEMT- Associació d'Especialistes en Medicina del Treball. Dra. Teófila Vicente Herrero.
• SEDAR- Societat Espanyola d'Anestèsia-Reanimació i Terapèutica del Dolor. Dr. Hermann Ribera
• SBD- Societat Balear del Dolor, capítol Balear de la Societat Espanyola del Dolor (SED) .Dr. Andres Glenny.
• AADAC- Societat Andalusa del Dolor i Assistència Continuada, capítol Andalús de la Societat Espanyola del Dolor (SED). Dr. Ignacio Velazquez.

Per tant, estem parlant d'una iniciativa que situa l'illa de Menorca a l'epicentre, a nivell nacional i internacional, de la lluita contra el dolor i la millora de la qualitat de vida dels pacients i els seus familiars.

Maó, 17 octubre 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS