Notícies i actualitat

Menorca rebrà 9 milions d’euros procedents de la recaptació de l’Impost de Turisme Sostenible 2017 per a finançar 29 projectes

Data : 16/10/2017

El Govern de les Illes Balears aprova 10 propostes pròpies de l’illa per valor de més de 5 milions d’euros; dos del Consell Insular de Menorca i vuit corresponents als municipis


Menorca rebrà l’any que ve 9 milions d’euros procedents de la recaptació de l’Impost de Turisme Sostenible, una inversió que té incidència directa a la nostra illa amb l’aprovació de 29 propostes que beneficien a Menorca.

La vicepresidenta primera i consellera de Cooperació Local i Promoció Turística, Maite Salord, ha participat avui en el ple de la Comissió d’Impuls del Turisme Sostenible on s’han aprovat 10 projectes dels 17 presentats pel Consell Insular de Menorca amb càrrec al Pla Anual d’Impuls de Turisme Sostenible 2017. D’aquesta manera, el Govern de les Illes Balears accepta un finançament per valor de més de 5 milions d’euros. Els projectes aprovats corresponen a la sol·licitud de dues propostes de la institució insular: “Rehabilitació de la finca de Milà Nou per a la creació d’un centre d’interpretació del camp de Menorca” (128.010,94 euros)” i “Menorca Territori Viu: Menorca Smart Island” (665.239,85 euros); així com vuit projectes més, un per cada municipi, assumits com a propis per la institució insular. El consens adquirit entre ajuntaments i Consell Insular de Menorca a l’hora de presentar de manera conjunta els projectes municipals ha donat com a resultat l’aprovació de les següents propostes:

- Sant Lluís: “Electrificació del pou de bombeig d’aigua potable al Camí de Biniparratx” (129.873,76 euros)

- Es Castell: “Projecte de dotació i reformes del nucli urbà de Sínia Riera” (393.149,49 euros)

- Maó: “Instal·lació d’una planta desnitrificadora a la zona de Malbúger” (624.916,80 euros)

- Alaior: “Adquisició de 6 immobles que confronten amb el Claustre de Sant Diego” (841.266 euros)

- Es Mercadal: “Adquisició d’un terreny per a la construcció d’un Centre d’Interpretació de la Costa de Menorca i la Reserva Marina de Fornells” (1.614.221,35 euros)

- Ferreries: “Substitució parcial de la xarxa d’abastament d’aigua potable” (182.399,08 euros)

- Ciutadella: “Recuperació i rehabilitació de les murades. Bastió des Governador i Reial Alcàsser” (532.632,24 euros)

- Es Migjorn Gran: “Millora de les instal·lacions del tram sud del Carrer Major” (493.262,91 euros).

La consellera Maite Salord valora molt positivament l’arribada d’una partida que donarà sortida a projectes lligats a la diversificació del model econòmic, la transició energètica, la protecció i recuperació del medi natural, i la millora de les infraestructures hidràuliques i del cicle de l'aigua. La vicepresidenta agraeix la confiança dipositada pels consistoris. D’aquesta manera el Consell Insular de Menorca compleix amb el seu compromís d’aconseguir que l'Executiu autonòmic accepti un projecte per cada municipi, sempre tenint en compte l’interès general d’aquests.

A més, la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears invertirà 258.117,72 euros per esbucar tres xalets i adquirir dues parcel·les amb l’objectiu de restituir una zona al parc de S’Albufera des Grau.

D’altra banda, el Consell de Govern va autoritzar divendres passat el pagament del 100 per cent de les ajudes sol·licitades pel Consell Insular de Menorca per finançar quatre projectes mitjançant el fons per afavorir el turisme sostenible corresponent al Pla Anual d’Impuls del Turisme Sostenible de 2016.

El pagament anticipat de les ajudes corresponen als projectes següents:

1. La consolidació de la murada oest del castell medieval islàmic de Santa Àgueda (Ferreries), per un import de 118.089,59 euros.
2. El Pla d’Actuacions de Gestió i Recuperació del Camí de Cavalls, per un import de 260.695,99 euros.
3. La rehabilitació de la torre de defensa de Sanitja (Es Mercadal), per un import de 250.116,41 euros.
4. La rehabilitació de la torre de defensa Rambla (Maó), per un import de 177.054,56 euros.


Maó, 16 d’octubre de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS