Notícies i actualitat

El Consell organitza visites arqueològiques gratuïtes a diferents jaciments

Data : 24/02/2014

La Conselleria de Cultura, Patrimoni i Educació organitza visites gratuïtes a diferents jaciments arqueològics de Menorca alguns diumenges de març a juny amb l’objectiu genèric d’apropar la Menorca Talaiòtica a la població.

Aquesta acció, emmarcada dintre del pla de comunicació per difondre la candidatura de la Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial davant la UNESCO,  vol posar en valor la riquesa arqueològica de Menorca entre la societat menorquina.

“Pretenem explicar de forma didàctica el que van suposar les restes arqueològiques perquè la ciutadania entengui i apreciï el potencial cultural i patrimonial del què disposam a Menorca a més d’explicar què implica i quina repercussió pot suposar aconseguir la declaració de Patrimoni Mundial”, explica la responsable d’aquest departament, la consellera Maruja Baíllo.

Calendari de les visites:
2 de març Necròpolis de Cala Morell
23 de març Naveta des Tudons
13 d'abril Poblat talaiòtic de Trepucó
27 d'abril Poblat talaiòtic de Torre d’en Galmés
11 de maig Poblat talaiòtic de Montefí
25 de maig Poblat talaiòtic de Talatí de Dalt
8 de juny Poblat talaiòtic de Cornia Nou

Les visites tindran lloc en diumenge, de març a juny, amb una durada estimada de dues hores. Es farà una a les 9 i l'altra a les 11. Les visites aniran a càrrec d’un arqueòleg i inclourà una introducció a l’arqueologia menorquina i a la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial, a més de l’explicació del jaciment en qu¨estió. L’arqueòleg emprarà sempre un llenguatge entenedor i entregarà als visitants una fitxa didàctica que els ajudi a assimilar i recordar el que aprendran durant el recorregut.

Les persones interessades en participar-hi s’hauran d’adreçar al telèfon 971 35 70 82 per tal d’inscriure’s prèviament de dilluns a divendres de 9 a 14 hores. Recordam que la visita és gratuïta i que les places són limitades.

Tots els jaciments arqueològics que es visitin estan inclosos dintre la candidatura de la Menorca Talaiòtica.


Maó, 24 de febrer de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS