Notícies i actualitat

El Consell Insular enguany concedeix 73.000 euros al sector artesà per a accions de promoció i divulgació

Data : 20/02/2014

Ahir es va reunir la Comissió Assessora d'Artesania de Menorca, en la qual estan representades les associacions d'artesans d'illa, Arteme i Entremans; un membre de l'Escola d'Arts i Oficis de Menorca, i diferents persones reconegudes del sector artesà menorquí.

S'han incorporat a la Comissió Assessora d'Artesania de Menorca quatre membres nous: Cristóbal Marquès Pallisser, director insular de Cultura, Patrimoni i Educació; José Ángel Giménez Pons i Bàrbara Pons Pons, representants de Menorca a la Comissió d'Artesania de les Illes Balears, i Antoni Arcas García-Delgado, persona de reconeguda vàlua i prestigi en el món de l'artesania.

Entre els punts tractats, destaca l'aprovació dels informes de la ponència tècnica de l'any en curs, que ha proposat l'adjudicació de vuit noves cartes d'artesà i de mestre artesà que es lliuraran el proper 2 de març al Centre d'Artesania de Menorca, com és habitual en els últims anys.

També va aprovar la concessió de tres cartes de mestre artesà honorífic a la trajectòria de tres persones del sector del calçat i de l'avarca de Menorca, que tindran el seu merescut reconeixement en l'acte de dia 2 de març.

D'altra banda, s'ha informat del pressupost de l'any 2014, que és de 73.000 euros desglossats de la manera següent:

Una partida de 15.000 euros per a la promoció d'accions diverses, entre les quals destaquen la realització d'una exposició de la història de l'avarca de Menorca que s'inaugurarà el proper mes d'abril al Centre d'Artesania de Menorca, el suport a l'exposició de joieria «Menorca contemporània», i l'exposició d'artesania promoguda per Entremans al municipi d'Alaior i que es podrà visitar a partir del 19 de març.

Per a l'assistència a fires, les associacions artesanes i artesans comptaran amb una convocatòria de 12.000 euros per a suport a la promoció fora de l'illa de Menorca i a la presència dels seus mostraris en línia.

El Centre d'Artesania de Menorca comptarà aquest any amb un pressupost de 46.000 euros, que inclou el seu funcionament, les despeses d'accions de suport i assistència al col·lectiu d'artesans, la formació i l'assistència a la botiga d'artesania de Menorca.

Per la seva banda, el president de la Comissió d'Artesania de Menorca, el conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Vilallonga, ha destacat la importància de treballar en la diferenciació i la qualitat dels nostres productes artesans i de continuar treballant en el suport a la formació de nous joves artesans i en el consegüent relleu generacional.

Un altre aspecte important destacat i comentat pel conseller ha estat la feina transversal que duu a terme el Consell Insular de Menorca amb la Conselleria de Formació i Treball, que en aquests moments desenvolupa diversos cursos per al sector artesà: Dinamització i innovació del producte local artesà, Eficàcia en la gestió i Eficàcia en la venda; cursos finançats al seu torn pel grup de desenvolupament rural Leader Illa de Menorca.

Maó, 20 de febrer de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS