Notícies i actualitat

L’Obra Social “la Caixa” i el Consell impulsen el programa Gent3.0 per a persones grans

Data : 18/02/2014

L’Obra Social "la Caixa" confirma el seu compromís amb la Gent Gran de Maó amb la signatura del conveni amb el Consell Insular de Menorca per impulsar i promoure els diferents projectes d'envelliment actiu i saludable.

La Consellera de Benestar Social, Aurora Herráiz i el director de l’Àrea de Negoci de “la Caixa” a Menorca, Omar E. García, han signat el conveni de col·laboració, que inclou organitzar la programació del projecte Gent3.0 de l'Obra Social "la Caixa" els propers dos anys al Centre de Persones Majors de Maó.

La nova generació de persones grans

L’objectiu del programa és fomentar la participació activa de les persones grans i fer-les presents en la nostra societat, adaptant-se a la vegada a les seves necessitats actuals. Es cerca fomentar uns hàbits més saludables i contribuir a mantenir-se actiu, tant físicament com mentalment, i oblidar-se així dels mites de l’edat.

“Els nostres majors han de ser una referència per a noltrus. Ens van deixar una societat amable que hem de seguir construint amb els valors ètics que ells mateixos defensaren, un dels quals és respectar els nostres pares i avis, tenir cura d'ells i comptar amb ells dintre de les nostres vides”, explica la consellera Herráiz.


Projectes de Formació en Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC):

Aproximació a les Noves Tecnologies: Taller adreçat a aquelles persones que no han tingut l’oportunitat d’apropar-se a la informàtica. L’objectiu principal és que els participants adquireixin els coneixements essencials, com usuaris, sobre el hardware i el software i que puguin desenvolupar habilitats digitals bàsiques.

Creació de Projectes digitals I: Taller que pretén fomentar l’aprenentatge de les tecnologies mitjançant l’elaboració d’un projecte, que es defineix segons les inquietuds i motivacions dels participants. En aquest primer nivell els participants aprenen a utilitzar programes d’edició de textos i imatges, sense oblidar els recursos que ofereix Internet per a publicar continguts digitals.

Creació de Projectes digitals II: L’objectiu principal d’aquest tallers és que els participants dissenyin i desenvolupin un projecte alhora que adquireixin coneixements informàtics. En aquest segon nivell s’aprèn a utilitzar eines de presentació de projectes en format digital.

Xarxes Socials: En aquest taller, els participants amb uns coneixements bàsics en la utilització de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), s’introdueixen en l’ús de les xarxes socials alhora que els ajuda a comprendre per què serveixen i, en conseqüència, decidir com les poden aplicar a la seva vida quotidiana per ampliar i/o millorar les seves possibilitats de comunicació amb l’entorn més proper.

La Xarxa, en el nostre dia a dia: L’objectiu d’aquest taller és adquirir coneixements en l’ús i comprensió de les eines i aplicacions digitals més representatives.

Projectes de Participació Social i Voluntariat:

Grans lectors: Participació en tertúlies entorn la lectura d’un llibre escollit especialment per la seva temàtica i dinamitzat per voluntaris.

Acció local: Desenvolupar un projecte de voluntariat amb les entitats i agents del territori en funció de les necessitats específiques de cada zona. Per exemple, CiberCaixa Solidària amb col·lectius en risc d’exclusió social.

En l’àmbit d’aquests projectes es contempla una formació genèrica en Habilitats socials i promoció de la participació i voluntariat.

Activitats Intergeneracionals: L’objectiu d’aquestes activitats és promoure les relacions intergeneracionals per apropar les persones de diferents grups d’edat amb l’ànim d’enriquir els vincles i el coneixement mutu, utilitzant les TIC com a eina per a la interacció.

Tallers de Promoció de la Salut i Benestar:

Despertar amb un somriure: Contribuir al benestar i la salut, amb l’objectiu de donar resposta a les preocupacions que sovint sorgeixen entre les persones grans pel fet de no dormir bé, i amb la voluntat d’informar-les per tenir més coneixement entorn el son i les seves alteracions i oferint estratègies que els ajudin a aconseguir un descans nocturn reparador.

Actíva’t: Dóna a conèixer com funciona el nostre cos, especialment el cervell, i quins són els efectes de l’envelliment posant a l’abast eines per detectar la diferència entre envelliment i malaltia, a més a més, ajuda a entendre la importància de dur una vida activa per a gaudir d’un millor benestar en aquesta etapa de la vida.

ActivaLaMent: Una plataforma virtual que té com a objectiu estimular les capacitats cognitives per a mantenir la ment activa i incrementar l’autonomia personal. La plataforma es desenvolupa a través de diferents activitats que exerciten sis àrees cognitives principals: atenció i concentració, memòria, processament visual i auditiu, llenguatge i funcions executives. Hi haurà sessions de divulgació de la plataforma entre els usuaris, voluntaris i professionals dels centres.


Un ampli programa per a la gent gran a les Illes Balears

L'Obra Social "la Caixa" desenvolupa el seu Programa de Gent Gran a 21 centres de gent gran propis i en conveni amb les diferents administracions públiques. L'any 2013 van participar 15.074 persones grans en les 495 activitats programades, destinades a fomentar un envelliment actiu.

Pel que fa als EspaiCaixa, n'hi han més de 20 equipaments informàtics als centres de gent gran de les Illes Balears, on s'hi imparteix formació en noves tecnologies i també es realitzen diferents accions de voluntariat de gent gran, com ara, activitats intergeneracionals i aules obertes.

Maó, 18 de febrer de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS