Notícies i actualitat

Declaració Institucional del Consell Insular de Menorca amb motiu del Dia Mundial de la Justícia Social

Data : 17/02/2014

L'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el 20 de febrer Dia Mundial de la Justícia Social en 2007, definint aquesta com un principi fonamental per a la convivència pacífica i pròspera, dins i entre les nacions.

Els principis de justícia social es defensen quan promovem la igualtat de gènere o els drets dels pobles indígenes i dels migrants. Promovem la justícia social quan eliminem les barreres que enfronten les persones per motius de gènere, edat, raça, ètnia, religió, cultura o discapacitat.

Defensar la Justícia Social és un treball que s'ha de desenvolupar per tots els estats doncs suposa per a tots el nucli de la nostra missió global a fi de promoure el desenvolupament i la dignitat humana.

La Declaració de Nacions Unides sobre la Justícia Social, se centra a garantir resultats equitatius per a tots a través de l'ocupació, la protecció social, el diàleg social, els principis i drets fonamentals en el treball.

La celebració del Dia Mundial de la Justícia Social ha de recolzar la labor de la comunitat internacional encaminada a eradicar la pobresa i promoure l'ocupació plena i el treball decent, la igualtat entre els sexes i l'accés al benestar social i la justícia social per a tots.

Menorca ha de vetllar perquè la justícia social segueix present en la seva vida promovent la convivència pacífica com a resultat d'ella. Tots i cadascun, des del paper que ens toqui desenvolupar dins de la societat i des del propi plànol personal, hem de mantenir l'objectiu d'aconseguir aquesta justícia social.

És per això que el Ple del Consell Insular de Menorca, en representació de la seva ciutadania, s'uneix a aquesta declaració i la recolzem tots els seus membres.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS