Notícies i actualitat

Declaració Institucional sobre sondejos sísmics a les Illes Balears

Data : 17/02/2014

Les Illes Balears es veuen assetjades per un seguit de propostes de prospeccions cercant combustibles fòssils a la mar Mediterrània amb utilització d’artefactes d’alta potència.

Els sondejos, per ells mateixos, representen una alteració geològica de conseqüències i abast imprevisibles, des de terratrèmols, a contaminació irreversible d’aqüífers, o afectació a especies marines vulnerables, que incidiran sobre al situació ambiental, econòmica, i social de les nostres illes abastant una superfície de la Mediterrània de mes de 30.000 kilòmetres quadrats.

A més la finalitat dels sondejos, explotar industrialment recursos subterranis de gas i petroli, es contrària a l’estructura productiva de les illes, amb cap tipus de benefici econòmic i social per als seus habitants i amb el risc cert de pèrdua dels valors ambientals, socials i econòmics, assolits, tal i com assenyala la Comissió Balear de Medi Ambient.

Per tot això, el Consell Insular de Menorca, manifesta el seu rebuig a les esmentades actuacions, i insta al Govern de les Illes Balears a que exigeixi al Ministeri d’Indústria del Govern d’Espanya la seva immediata paralització, d’acord amb els informes emesos per la Comissió Balear de Medi Ambient.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS