Notícies i actualitat

La major flota de grans velers es reuneix a Menorca

Data : 12/02/2014

- Menorca entra al circuit dels velers Wally i J-Class, uns dels velers més exclusius del món. Alberto Palatchi, propietari de Pronovias i membre del Projecte Ambaixadors, actiu promotor de l'esdeveniment.

- Nou Wally y tres J-Class ja han confirmat la seva participació a la Menorca Maxi. Hi participaran 400 persones, entre armadors, tripulació i acompanyants. El benefici directe d'aquest esdeveniment és la publicitat i la cobertura mediàtica a nivell mundial.

Menorca acollirà el proper mes de maig la primera edició de la Regata Menorca Maxi, la nova i exclusiva competició per superveleros oberta a les embarcacions Wally i J-Class. La regata, que se celebrarà del 21 al 25 de maig al Port de Maó, serà una de les comptades ocasions en què es poden veure competir a aquests velers. De fet, amb prou feines s'organitzen 4 regates anuals al circuit Wally i J-Class, el que converteix la Menorca Maxi en un esdeveniment esportiu, social i mediàtic de primer ordre.

Al món hi ha 45 velers Wally i 7 J-Class, signe de l'exclusivitat d'aquests vaixells, el disseny i fabricació estan mil · limetrats fins a l'últim detall. La seva presència atrau entusiastes del món de la nàutica i l'esport en general, així com a turistes. Menorca ofereix condicions òptimes per a la competició i unes vistes impressionants del seu entorn natural únic, altament atraients per als mitjans de comunicació internacionals.

La Menorca Maxi és fruit de la col · laboració entre entitats i persones. La idea va sorgir d'Alberto Palatchi, el conegut propietari de Pronovias, amb residència a Menorca, que està convençut de les oportunitats nàutiques de l'illa. Palatchi, membre del Projecte Ambaixadors (projecte de la Conselleria de Turisme per promocionar l'illa mitjançant iniciatives noves i innovadores), va proposar la creació d'un esdeveniment esportiu exclusiu a Menorca. El seu paper ha estat fonamental per convèncer Wally perquè inclogui Menorca en el seu circuit per a 2014. Llavors Wally va convidar que participés la J-Class Association. Per Palatchi , 'Menorca ha d'aspirar a organitzar la gran regata de la Mediterrània, i reuneix totes les qualitats’ . L'ambaixador ha destacat que "és extraordinari ajuntar en una única regata 9 Wally i 3 J-Class, regates com Palma Vela, Barcelona o Porto Fino no han arribat a aquestes xifres de participants'.

La consellera de Turisme, M. Salomé Cabrera, immediatament va captar l'oportunitat d'explotar aquest esdeveniment que exhibirà internacionalment els avantatges de Menorca com a destinació per superembarcacions. La titular de turisme ha indicat que a través del Projecte Ambaixadors 'volem posicionar Menorca en àmbits alternatius i posar el focus en el mar i al port de Maó especialment'. El Club Marítim Maó s'encarregarà de l'organització tècnica de la regata, atesa la seva experiència en aquest tipus d'esdeveniments d'alt nivell, com són les regates de Vela Clàssica Menorca, la Copa del Rei de Vaixells de Vela - Panerai i la Menorca Sant Joan, i que són garantia d'èxit de la Menorca Maxi. El seu president, Nemesio Suárez, ha manifestat que "volem que aquesta regata neixi amb esperit de futur '.

Considerant aquesta gran oportunitat d'obrir una finestra internacional a la comunitat nàutica per a l'illa. el Consell Insular de Menorca va decidir donar suport a aquesta regata amb una campanya per aconseguir la màxima difusió. Les característiques úniques de l'illa contribueixen a les perfectes condicions per a aquesta competició: Reserva de Biosfera, més de 70 platges, el vent, la mida perfecte de l'illa, la seva localització a l'oest de la Mediterrània i el refugi del port de Maó. Amb la Menorca Maxi al maig, l'illa completa la seva excepcional programa de regates, que inclou la Menorca - Sant Joan (juny ) i la Copa del Rei de Vaixells de Vela ( agost). El president del Consell, Santiago Tadeo, ha declarat que aquests esdeveniments 'estan en la línia que treballem des turisme per desestacionalitzar i darrollar projectes únics al món'.

Els vaixells

Serà la primera vegada que Menorca acull una regata de velers tan exclusius com són els Wallys i els J - Class ,la navegació i disseny són d'allò més selecte. Wally és coneguda com "la fórmula u del mar" , la seva eslora mesura com a mínim 24 metres, combina la tecnologia i el disseny resultants de l'art de la navegació contemporània. La marca Wally és un punt de referència en el món del disseny i de la nàutica. Al seu torn, les J - Class , són embarcacions de competició clàssiques d'entre 38 i 42 metres d'eslora que conserven el disseny i l'esperit dels J - Class dels anys 1930. Aquests vaixells gaudeixen ara d'una edat d'or, amb la construcció de noves embarcacions i la restauració de models originals .

Maó, 12 febrer 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
www.menorcamaxi.com
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS