Notícies i actualitat

Consell i FFTM treballen per pal·liar l’impacte de la fallida de Monarch

Data : 02/10/2017

El mercat de les aerolínies de curt recorregut està travessant temps convulsos. A les fallides d’Air Berlin i Alitalia i la crisi de Ryanair se suma ara la caiguda de la britànica Monarch, qüestions empresarials que estan impactant de forma negativa en territoris d’arreu d’Europa.

En el cas de Menorca s’està traduint no només en la reducció de freqüències, sinó també de connexions, com ha passat en la ruta Menorca - Londres operada fins ara per Monarch.

Les conseqüències negatives per a l’activitat turística són innegables, però també és un cop dur per a la població resident. La caiguda de Monarch deixa en precari el mapa de la connectivitat aèria a l’hivern i això malgrat la demanda generada.

Cal dir en aquest sentit que en els darrers temps des de la FFTM, conjuntament amb el sector turístic, s’ha fet una feina constant per generar demanda a l’hivern en els mercats emissors estratègics, com és el britànic, i que aquesta feina ha donat els seus fruits. Ara, però, la problemàtica que viuen les companyies aèries a Europa deixa gran part d’aquesta feina en l’aire.

Des del Consell Insular de Menorca i la Fundació Foment del Turisme de Menorca s’està fent una feina activa, de manera coordinada amb el Govern de les Illes Balears i AENA, per revertir aquesta situació. Certament, és molt complicat trobar una solució satisfactòria a l’alçada de l’any en què ens trobem, però s’hi dedicaran tots els esforços necessaris per fer-ho possible.

En aquest sentit, cal destacar que al marge de les reunions operatives programades, des del Consell es convocarà en els propers dies una trobada amb tots els agents econòmics i socials implicats en aquesta qüestió per tal de bastir una resposta unívoca de Menorca a aquesta problemàtica.

Maó, 2 d’octubre de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS