Notícies i actualitat

Consell i Ajuntament de Ciutadella organitzen una jornada informativa sobre els accesos a les platges de Ciutadella

Data : 01/10/2017

El proper dia 11 de novembre es donarà a conèixer la gestió duita a terme durant la temporada, així com les propostes de futur

La jornada comptarà amb la participació de la directora general de Patrimoni Natural de la Xunta de Galícia, Ana Maria Diaz, que explicarà l’experiència de la Praia das Catedrais

El Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Ciutadella organitzen una jornada informativa sobre els accessos a les platges de Ciutadella. El proper dia 11 de novembre es donarà a conèixer a la Casa de Cultura la gestió duita a terme durant la temporada, així com les propostes de futur.

Des que va començar el mandat, l’equip de govern del Consell Insular de Menorca va fixar com a una de les seves prioritats l’aposta per la conservació de les platges verges de l’illa per mantenir els seus valors naturals i per tal que no perdin el seu atractiu turístic. Per poder aconseguir la protecció dels espais naturals de l’illa és fonamental regular la pressió humana. D’aquesta manera, des del departament de Mobilitat s’ha treballat i es continuarà treballant amb l’Ajuntament de Ciutadella per tal de millorar el servei d’informació i control dels accessos en aquestes platges. En aquesta línia, institució insular i consistori han convidat a participar en la jornada a la directora general de Patrimoni Natural de la Xunta de Galícia, Ana Maria Diaz, que explicarà l’experiència de la Praia das Catedrais. Cal dir que la Xunta de Galícia gestiona l’accés d’aquest espai natural a través d’un sistema de reserva en línia.

A més, el departament de Mobilitat del Consell ja treballa en la implantació d’un servei de busos llançadora amb la finalitat de limitar l'accés a les platges en vehicle privat durant determinades temporades, de juny a setembre. Per açò, la institució insular ja ha iniciat la modificació puntual del Pla Especial de l’ANEI.

“Cal tenir en compte que les platges tenen una capacitat limitada i que els aparcaments estan dimensionats a aquesta. Augmentar el nombre d'aparcaments implicaria, automàticament, la saturació de la platja i, amb ella, posar en risc els seus valors naturals i impedir als usuaris el seu gaudi”, ha afirmat el conseller Miquel Preto. És per això que, durant aquests darrers anys, el Consell Insular de Menorca s'ha dotat, durant la temporada estival de major afluència, de personal a les zones d'estacionament i d'un sistema de panells lluminosos a la ronda Sud i a les bifurcacions dels camins d'accés a cada zona d'estacionament, amb la voluntat d'evitar que els potencials usuaris de les zones d'estacionaments facin un recorregut inútil des de l'inici del camí de Sant Joan de Missa.

“L'any passat, de cara a enguany, vam prendre una sèrie de mesures per millorar la gestió de les zones d'estacionament. D'aquesta manera s'ha allargat el període d'informadors, s'han contractat vigilants jurats per a les hores de major afluència i s'ha habilitat punts de gir a l'inici de cada accés als vials de les zones d'estacionament per evitar embossos i permetre que els vehicles que han arribat quan no hi queden places lliures puguin voltar, tot mantenint els panells lluminosos tant a la ronda Sud com a les bifurcacions. S’ha passat de 9 informadors a 11, i a més s’han incorporat 3 vigilants de seguretat. Amb aquests canvis, s'han evitat els col·lapses al Camí de Sant Joan de Missa, tot i que, el fet que la demanda és superior a la capacitat de les platges, hi ha moments en què es produeixen problemes”, ha reconegut el conseller. En aquest sentit, a finals de juliol, el Consell va decidir recuperar el punt d'informació de Sant Joan de Missa per evitar que els cotxes quedassin a les voreres del camí i barrassin el pas dels vesins.

A efectes informatius, entre el 2016 i 2017 s’han editat 20.000 fulletons informatius repartits a tota l’illa, amb la col·laboració d’ASHOME i PIME.

Maó, 1 d’octubre de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Mobilitat
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS