Notícies i actualitat

Comunicat 1-O

Data : 02/10/2017

El Govern Estatal ha optat un altre cop per obviar el diàleg i el consens social. Ha obviat fer política i ha apostat per sembrar la violència i la por. Volem recordar que és responsabilitat dels membres del Govern protegir les llibertats i els drets polítics de tots els ciutadans i ciutadanes, així com també ho és vetllar per la convivència de tots ells.

Som conscients que els fets ocorreguts no només estan afectant Catalunya sinó tot l'Estat Espanyol. Des de la institució menorquina defensam el dret a la democràcia i a la llibertat d'expressió.

Des de l’equip de govern del Consell condemnem l'abús del poder que el Govern Estatal va fer ahir i exigim que exerceixin el seu paper d'establir ponts de diàleg i consens, i s'oblidin de crear fronteres de violència, odi i rebuig.

Els dies excepcionals que estam vivint, demanen respostes excepcionals. L’equip de govern del Consell Insular de Menorca, tot i que som conscients que no es pot generalitzar, no podem girar l’esquena a la realitat que durant el dia d’ahir ens va acompanyar. Per açò, volem fer públic el nostre rebuig a l’actuació violenta dels cossos de seguretat que van atemptar contra l’actuació pacífica dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya. Un fet que atempta contra els valors democràtics i els drets fonamentals.

Per aquest motiu l’equip de Govern ha considerat no participar en els actes convocats pel dia d’avui per la Direcció Insular de l’Administració General de l’Estat a Menorca. I així ho farem arribar al seu Director Insular per tal que traslladi la nostra preocupació al Govern Estatal.

Finalment, volem fer arribar el nostre suport a tots els ciutadans i ciutadanes que han resultat ferits, i esperam que es recuperin el més aviat possible.

Equip de Govern del Consell Insular de Menorca


Maó, 2 d’octubre del 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS