Notícies i actualitat

El Consell Insular organitza un pla de formació en mediació

Data : 09/02/2014

La conselleria de Benestar Social i Joventut de Menorca ha organitzat, en col·laboració amb la representació a Menorca del Grup Europeu de Magistrats per la Mediació (GEMME) un pla de formació gratuït dirigit a diferents professionals i ciutadans en general amb l'objectiu de donar informació i conscienciar sobre els avantatges, tant econòmics com emocionals, de la resolució de conflictes sense haver d'arribar a l'àmbit judicial.

Aquests tallers tindran lloc a la seu de Maó del Consell Insular i es distribuiran al llarg de tot l'any. Les persones interessades poden demanar-ne informació i apuntar-s'hi a través del Departament de Benestar Social i Joventut per correu electrònic a través de www.cime.es/plaformaciomediacio, o bé telefonant al 971 35 70 25.

A Menorca, GEMME s'ha implantat a través del Punt Neutre per a la Promoció de la Mediació, amb un grup de treball format per professionals de diferents disciplines com són jutges, fiscals, secretaris judicials, advocats, procuradors, notaris, educadors, treballadors socials, psicòlegs, economistes... amb l'objectiu clar de fomentar la cultura de la pau i el diàleg.

«Amb aquest programa volem que la societat sigui conscient que hi ha altres vies per solucionar els conflictes, a més de la judicial. De fet, es tracta d'una via que promou el benestar emocional de les parts implicades», explica la titular de la Conselleria de Benestar Social i Joventut, Aurora Herráiz.

La primera d'aquestes iniciatives és una taula rodona que tindrà lloc divendres, dia 14 de febrer, a les 19 hores i que du per títol «Present i futur de la mediació». La taula, que estarà integrada per Pasqual Ortuño, magistrat de l'Audiència de Barcelona; Quico Campos, responsable del Màster de Mediació de la UIB; Fernando Pinto, jutge; Joan Roca, cap del Servei de Menors i Família del Govern balear, i Cristina Fernández, directora insular de Menors i Família, es fa amb l'objectiu de comunicar el que es fa en aquest camp a diferents indrets d'Espanya i debatre sobre el futur de la mediació.

Un dia després, el 15 de febrer, tindrà lloc entre les 10 i les 14 hores el taller Eines d'entrenament personal (coaching) per a mediadors, a càrrec de Maite Usón, llicenciada en Matemàtiques, certificada com a entrenadora per l'ICF International i màster en Programació Meurolingüística.

Ja dins el mes de maig tindrà lloc la tercera activitat, el taller: Habilitats comunicatives del mediador i del client, a càrrec de Ferran Ramón-Cortés, llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials i director de 5 Fars, institut de diagnòstic i entrenament de les habilitats de comunicació. Aquesta sessió es durà a terme dia 16, entre les 16 i les 21 hores, i dia 17 entre les 9 i les 14 hores.

Yolanda Muñoz i María Eugenia Ramos, de la Fundació Gizagune, impartiran el taller Teoria del conflicte, dia 19 de setembre de 16 a 21 hores, i el dia següent de les 9 a les 14 hores.

Aspectes emocionals en les mediacions intrajudicials, és el títol del seminari que impartirà el dia 24 d'octubre, de 9 a 14 hores i de 16 a 21 hores, Ignacio Bolaños, professor de Psicologia Clínica i mediador.

I finalment, ja al novembre, estan prevists el seminari Taller pràctic de mediació i la conferència «El moment actual de la mediació en tots els àmbits», a càrrec de Thelma Butts, advocada i mediadora. L'horari encara està per definir.

Maó, 9 de febrer de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS