Notícies i actualitat

Reunió de presidents de corporacions locals

Data : 07/02/2014

La junta de batles reunida avui a la seu de Maó del Consell Insular ha manifestat el seu total rebuig a les prospeccions petrolieres al Mar Balear i, concretament, les que envolten l'Illa de Menorca.

Així mateix els municipis s'adhereixen a la declaració institucional que al respecte té previst aprovar el Consell Insular de Menorca en el proper ple que se celebri, sempre d'acord amb les diferents forces polítiques que conformen aquesta administració.

Per la seva part, el conseller de Mobilitat i Projectes, Luis Alejandre, ha donat compte avui de diferents iniciatives que porta aquest departament durant el si d'aquesta reunió, segons informa el president d'aquesta administració, Santiago Tadeo.

Com no pot ser d'una altra manera el transport aeri ha estat un dels temes debatuts. En aquest sentit, Alejandre ha explicat que el dia 24 de febrer està previst la realització d'un jornada tècnica, organitzada per Caeb i el Consell Insular, i en la qual s'estudiarà l'Obligació de Servei Públic amb Madrid i també la que fa referència a les Balears. “No podem oblidar que tenir unes bones connexions aèries i també marítimes és vital per a la nostra economia”, afirma el president Tadeo.

L'estat dels projectes de la carretera general ha estat altre dels temes comentats pel conseller Alejandre. En espera de la propera licitació de les obres del tram Maó-Alaior, està previst que els treballs comencin en Setmana Santa. El projecte Ferreries-Ciutadella està ara mateix en la Comissió Balear de Medi Ambient i s'espera que es licitin les feines en setembre d'enguany. Pel que fa al pla Alaior-Ferreries es preveu començar les obres en Setmana Santa de l'any 2015.

El Consell Insular de Menorca també proposa repartir entre els diferents ajuntaments de l'Illa la concessió d'un total de 38 llicències temporals de taxi amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats de demanda puntual que especialment apareixen en temporada alta amb més afluència de visitants.

La proposta planteja establir un número determinat de llicències temporals a cada municipi en funció de les seves places turístiques. De fet, aquesta iniciativa es basa en un estudi sobre aquesta qüestió, segons el qual a Menorca hi ha 0,98 taxis per cada 1000 habitants, pels 2,37 que té Eivissa.

És més, el propi sector turístic està a favor d'augmentar el servei de taxi en els moments que sigui necessari amb l'objectiu d'atendre les necessitats puntuals. La concessió d'aquestes llicències és competència de cada ajuntament, mentre que el Consell Insular s'encarrega d'emetre les targetes intermunicipals.

Per altra banda, el conseller Alejandre també destacat la necessitat d'establir més coordinació entre les diferents administracions per poder mantenir en òptimes condicions el Camí de Cavalls.

Per la seva banda, la consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons, ha explicat als representants municipals l'estat del projecte de construcció d'una xarxa de fibra òptica per a autoprestació a Menorca, la licitació de qual es va publicar dissabte 1 de febrer al BOIB. Segons aquesta iniciativa, més de 70 espais públics, 25 dels quals són municipals, es veuran beneficiats a finals d'any d'aquesta tecnologia que permet principalment augmentar la velocitat i capacitat de connexió.

“I és que de cada vegada es fa més necessari disposar d'aquests tipus d'infraestructura per poder donar serveis als ciutadans. D'aquesta manera se'n podran beneficiar, per exemple, àmbits tan importants com l'educació (escoles, instituts, etc.) o els serveis sanitaris (centres sanitaris, hospitals), es potenciarà l'Administració electrònica i es millorarà l'eficiència en la gestió dels recursos públics”.

La consellera Pilar Pons també ha informat de la creació d'un grup de feina intern del Consell Insular per estudiar quins efectes tindrà l'aplicació de la llei 27/2013 de racionalització i sostenibilitat de l'Administració Local, i ha proposat fer un grup de treball conjunt entre consell i ajuntaments per coordinar els possibles canvis que es puguin derivar per donar compliment a aquesta llei, fet ha estat ben rebut i acceptat per part de tots els batles/batleses.

La consellera de Benestar Social i Joventut, Aurora Herráiz, al seu torn, ha desgranat els detalls de la III Trobada de Malalties Rares i Discapacitat que tindrà lloc a Menorca entre els dies 20 i 22 d'aquest mes amb sengles conferències a l'Hospital Mateu Orfila i amb dos tallers i un concert benèfic de gospel amb el conegut grup The Gospel Viu Choir al Teatre Principal. Tot el que es recapti es destinarà a la investigació de les malalties rares.

El conseller de Cooperació Local, Esports i Habitatge, Juanjo Pons, ha posat sobre la taula la necessitat d'arribar a un acord entre tots els municipis per unificar criteris sobre l'ordenança de tinença d'animals.


Maó, 7 de febrer de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS