Notícies i actualitat

La Conselleria de Turisme estructura el producte Menorca Slow

Data : 06/02/2014

La Conselleria de Turisme ha presentat avui la primera de les accions per a la creació de la submarca Menorca Slow, una de les tipologies en què s'ha estructurat Menorca com a destí turístic per a la seva promoció. Es tracta d'un catàleg promocional que recull imatges i les característiques dels 25 establiments que ofereixen el concepte slow (agroturismes, hotels rurals i hotels d'interior), un segment amb una demanda creixent.

Des de la Conselleria de Turisme s'ha recollit una de les peticions del Full de Ruta, la creació d'una eina promocional i, paral · lelament, dotar de contingut a Menorca Slow. La consellera de Turisme, M. Salomé Cabrera, ha assenyalat que aquest catàleg es distribuirà en 21 fires internacionals (Alemanya, Holanda, Espanya, Itàlia, Dinamarca, Rússia, Suècia, França, Polònia i Regne Unit) i altres 20 accions directes promocionals (campanyes online, concursos, congressos, famtrips, presstrips i workshops ). De fet, Cabrera ha declarat que "el catàleg ha obtingut una gran acollida a la World Travel Market de Londres, hi ha una gran expectativa per veure què ofereix Menorca en aquest àmbit, en cultura, natura i gastronomia".

El catàleg ha despertat fins i tot l'interès dels operadors turístics tradicionals, que progressivament generen més reserves en els 'hotels a un altre ritme'. A la propera fira ITB de Berlín, la Fundació Destí, al costat de l'ATB, llançaran una newsletter explicant el concepte Menorca Slow als operadors turístics assistents.

Per David Casals i Victòria Beneït, representants dels establiments que figuren en la publicació, aquesta és una acció que ells no podrien haver dut a terme, a causa de les peculiaritats d'aquests establiments, amb una dimensió reduïda. Casals ha assenyalat que "els hotels a un altre ritme ofereixen experiències diferents per a turistes molt respectuosos amb el destí, el seu entorn, cultura, natura, etc", i ha afegit que "hem rebut l'efecte retorn d'aquesta primera acció, amb peticions de mercats nous". Beneït , per la seva banda, ha agraït a la Conselleria de Turisme " l'interès per dur a terme una acció molt important per a nosaltres" i ha remarcat que el client d'aquests establiments és desestacionalitzador.

El client que s'allotja en aquests establiments contracta el seu viatge per lliure en un 60 % dels casos, i té una despesa diària de 140 euros, notablement més elevada que la despesa mitjana. L'última temporada, segons dades d’Ashome, es van registrar 32.229 pernoctacions en aquesta tipologia d'establiments, que van captar 7307 visitants l'any passat. L'ocupació mitjana va ser del 71,12% de les places, sent juliol i agost els millors mesos amb el 80%.

El catàleg que avui s'ha presentat a la seu del Consell Insular de Menorca ha tingut un cost de 12150 euros (amb traduccions i impressió inclosos). S'han editat 10000 exemplars (5000 en castellà / català / anglès i altres 5000 en alemany / francès / italià).

Maó, 6 febrer 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS