Notícies i actualitat

Publicada al BOIB la licitació del projecte de construcció d'una xarxa de fibra òptica per a Menorca

Data : 05/02/2014

La Conselleria de Serveis Generals, Treball i Innovació informa que en el BOIB de dissabte 1 de febrer es publica la licitació del projecte de construcció d'una xarxa de fibra òptica per a autoprestació a Menorca, informació a la qual es pot accedir a través de l'enllaç:
http://www.caib.es/eboibfront/es/2014/8267/seccion-v-anuncios/475

Per què promou el Consell Insular de Menorca la construcció d’una xarxa de Fibra Òptica? 
El Consell Insular de Menorca desplega, des del 2009, el Pla Menorca Accessible amb la finalitat de millorar les infraestructures de telecomunicacions a l'illa i evitar així la bretxa digital, tant externa com interna. En aquest sentit, el Servei d’Innovació del Consell Insular de Menorca va elaborar un estudi sobre les necessitats que s'haurien de desenvolupar a Menorca amb l'objectiu d'implantar aquestes tecnologies al territori insular, i arran d'aquest estudi es va decidir d'impulsar dos projectes emmarcats dins el Pla Innova:

1. El projecte d’una xarxa sense fils, finançada amb recursos propis, per tal de cobrir les mancances de les zones aïllades i oferir-los serveis similars als que tenien les zones urbanes; projecte es va dur a terme entre els anys 2009 i 2011 i està actualment prestant servei a uns 400 usuaris.
2. El projecte d’una xarxa de telecomunicacions basada en fibra òptica per a la connexió de les seus de l’Administració (actualment en fase d'inici de contractació).

D'on prové el finançament per escometre aquesta inversió?
El finançament prové del Conveni de col·laboració entre l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i el Consell Insular de Menorca en matèria d’actuacions per al desenvolupament de les inversions de l’Estat a les Illes Balears, signat el 22 d’abril de 2010. Aquest conveni estableix el finançament de 7 milions d'euros per a la construcció d’una xarxa de fibra òptica a l'illa de Menorca per a serveis d’autoprestació: http://www.boe.es/boe/dias/2010/05/05/pdfs/BOE-A-2010-7164.pdf.

En aquest sentit, el Consell Insular de Menorca executa el que s’especifica al Conveni, sense possibilitat de poder realitzar cap variació respecte l’objecte del Conveni, cas en el qual es perdria el finançament.

Com es farà el desplegament? En quin punt es troba ara?
El desplegament es farà mitjançant la construcció d’una xarxa de fibra òptica soterrada i que connectarà les 71 seus als nodes primaris corresponents. En aquests moments s’han publicat els plecs al Perfil del contractant del Consell Insular de Menorca i al BOIB, i s'inicia el procediment de contractació: http://www.cime.es/edictes/VeureEdicte.aspx?TIPO=2&ID=216.  Es preveu tenir l’obra enllestida el 31 de desembre de 2014, que és la data de finalització que marca el Conveni.

Quines possibilitats de futur pot oferir aquesta xarxa? De quins beneficis podran gaudir els ciutadans?
Les telecomunicacions han esdevingut en els darrers anys una eina bàsica i fonamental per al desenvolupament de la societat, i de cada vegada es fa més necessari disposar d'aquests tipus d'infraestructura per poder donar serveis als ciutadans. D'aquesta manera se'n podran beneficiar, per exemple, àmbits tan importants com l'educació (escoles, instituts, etc.) o els serveis sanitaris (centres sanitaris, hospitals), es potenciarà l'Administració electrònica i es millorarà l'eficiència en la gestió dels recursos públics.

Maó, 5 de febrer de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS